2013. július 26. napján hirdették ki azt a törvénymódosítást, amely szabályozza a Stabilitás Megtakarítási Számlára utalt összegek adómentességét. Amennyiben 5 évig a Számlán hagyja a pénzét, senki sem firtatja az eredetét. A számlán lévő összegből a hitelintézet állampapírt vásárol, így javítva az ország külföldi eladósodottságát. A Stabilitás Megtakarítási Számla megoldás azoknak, akik külföldi bankszámlán vagy itthon készpénzben tartott le nem adózott pénzeket szeretnének legalizálni. További előnye, hogy biztonságban tudható a pénz, hiszen a számla anonim és nem végrehajtható! A bankszámla adatait a hitelintézet ugyan lejelenti az adóhatóság felé, azonban ezt a számlatulajdonos neve nélkül, anonim módon kell tennie. A 2012-as adóamnesztia azoknak jelenthet kockázatot, akik magyarországi bankszámlán tartanak adózatlan pénzeket, és ezeket szeretnék a Stabilitás Megtakarítási Számlára utalással legalizálni. Mivel az Adóhatóság egy esetleges vagyonosodási vizsgálat során...

Forrás: drszeiler.hu
Feltöltő: drszeiler
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Ismét egy apró szívesség a bérből élőknek...Mert ugye a közmunkás, a közalkalmazott és a minibálbéres rejtegeti az adózatlan milliárdokat.
Nakimaga
Akiknek szól,azok pénze a rendszerváltás óta megfelelő bankokban tárolódik ,ahol ugyebár a holló a hollónak NEM! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.