A magyar autópályadíj-rendszer több ponton nem felel meg a követelményeknek - közölte Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedési biztosa. A kormány magasabb díjakat vezetett be, mint amiket ígért.

Az Európai Bizottság értékelése szerint a Magyarországon július 1-jétől alkalmazott útdíjrendszer nem felel meg a közösségi irányelveknek - írja a Népszabadság szerdai számában.

A lap írása szerint a Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedési biztosa, alelnöke által jegyzett vélemény alapján a magyar autópályadíj-rendszer több ponton nem felel meg a követelményeknek.

Az újság többi között példaként említi, hogy a bizottság szerint az úthasználati díjak lényegesen magasabbak a kormány által tavaly novemberben, majd 2013 februárjában bemutatott díjszámítási modellből levezethető összegeknél, illetve nincsenek a modell használatához elengedhetetlen alapvető adatok.
A Népszabadság értesülése szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még tanulmányozza az augusztusban postázott állásfoglalást. Úgy tartják: "a támadás" beleillik a magyar ügyeket övező brüsszeli hangulatba, és a hiba nem a működésének első két hónapjában 27,35 milliárd forintot hozó díjrendszerben, hanem bizottsági "készülékekben" van - írja a Népszabadság.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pacsni
mèg Brusszel nem tanulta meg, hogy viktor àllandòan hazudik? Ha a Brusszelnek lennèk nem is foglalkoznèk ezekkel a moslèkokkal.
bakegya
Brüsszel előtt is HITELTELENNÉ vált.
Csak égünk miattuk,miközben az egyéni vagyongyarapításán dolgozik,a bandájával közösen-az ország népének vásárlóereje meg már a béka segge alá sülyed a termelés önköltsége következtében növekvő áremelések miatt.
A duma meg megy a családok így, úgy meg amúgy,a rezsi csökkentés folytatódik...csak azt nem lehet tudni kinek és hol,mert nálam nem az biztos.
A levélszemetelés is megy,nem csak Brüsszelig,de itthon még a túlvilágra is!
Hazugság minden szavuk.
mátmar
Már Brüsszel is megszokhatta volna, hogy Nagy Vezérünk mást csinál és mást mond! Elvégre bevezette a pávatáncot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.