Több mint száz devizakárosult kezdett demonstrációt kedd délelőtt a kormányfő budai házánál, a végrehajtások és a kilakoltatások azonnali leállítását követelve. A Nem adom a házam mozgalom által szervezett ülősztrájk november elsejéig vagy a kilakoltatások leállításáig tart - mondták a résztvevők. A demonstrációhoz csatlakozott a Kásler Árpád vezette a Haza Nem Eladó Mozgalom és több, a devizakárosultakat képviselő civil szervezet is. A demonstrációt Orbán Viktor budai házának két bejáratánál egyszerre tartják. A demonstrálók nagy száma miatt az utcát mindkét irányból lezárták a forgalom elől. A kormányfő házát rendőrök védik. Rendőri intézkedésre eddig nem volt szükség.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
@verőce21: tegnap, 00:51 !

Itt az ideje, hogy megismerd azt, amit már mindenki ismer, akit érdekel a gyurcsányi álláspont anno a devizahitelezésről.

Itt van:

„Kedves Ferenc!

Köszönöm javaslatát. Valóban a lakáshitelek kamattámogatása nagy terhet jelent a költségvetésnek, de nem tenne jót, ha a lakossági szektor devizában történő eladósodása megugrana.
Üzenetek a miniszterelnöknek
Nézegess képeket!
Üzenetek a miniszterelnöknek

Egyrészt a devizahitel felvétele lényegesen több kockázattal és extra költségekkel jár, ami az alacsony kamatokban nem tükröződik. A devizahitelnél számolni kell az adott devizakamat változásával, vagy az árfolyamkockázattal. Például a forint árfolyamának 10 forintos gyengülése 5-6%-kal növelné a törlesztőrészletet.

Amennyiben a hitelfelvevőnek forintban van szüksége a hitelösszegre, számolni kell a deviza vételi és eladási árfolyam közötti különbséggel is, ez kb. 3%, és ezen felül jelentkezhetnek egyéb költségek is, mint például a konverziós díj vagy hogy a devizahiteleknél a bankok magasabb kamatrést határoznak meg.

Ráadásul a támogatott forint hitelek deviza alapú hitellé történő átalakítása számos problémát és költséget okozna: átalakított szerződést közjegyzői okiratba foglalása , az új jelzáloglevelek fedezeti összhangja megbomlana.

Másrészt azért sem célunk, hogy a devizában történő eladósodást segítsük, mert ez az ország működésének finanszírozását veszélyeztetné. A mindenkori kormánynak a pénzügypolitikában az egyensúly fenntartását kell elsődlegesen biztosítania. A forint árfolyamának szintjén a nemzetgazdaság egészét kell figyelembe venni, és e szerint a pénzügyi kormányzatnak a politikáját kialakítania.
(Budapest, 2005. 12.21.)

Üdvözlettel:
Gyurcsány Ferenc”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
Vajon miért van az, hogy a Kedves Vezető, a devizahitelesek "megsegítésének" Fényes Csillaga csak rendőri védelem alatt érzi magát biztonságban?? Vagy még akkor se??
verőce21
@űrbán: (00:00) Azt hiszem Te is más néven lökted itt a sódert korábban, amíg ki nem tiltottak innen.
UKKAals
A Magyar Nemzeti Bank modellszámítások alapján összegezte az előnyöket és hátrányokat, végül arra a következtetésre jutott, hogy az euró bevezetése kb. 0.3-1%-kal növelné évente a GDP bővülés mértékét.

Vajon miért nem akarja az ország vezetése teljesiteni a maastrichti kritériumrendszert?

Felvetődik, hogy nem értenek ahhoz amit csinálnak. A mi nagyszerű eltolcsy vargáinknak el kell utazni tanulmányutra Lettországba. (jobb lenne ha ott is maradnának)

Lettország nem egészen öt év alatt legyőzte történelmének legnagyobb gazdasági válságát, és növekedési pályára állt. Huszonöt éve nem is létezett, öt éve úgy padlóra küldte a válság, hogy nézni is fájdalmas volt, most viszont 4-5 százalék körül növekszik a GDP-je, jövőre pedig bevezeti az eurót.

Azok akik húzzák-halasztják az euró bevezetését és célként a 2020-ban 430 ft/euró árfolyamon tervezik bevezetni manupulálnak ezzel. Nem kicsit. A jobb és baloldal egyaránt hiszen nem hallottam baloldali kritikát vagy igéretet arra, hogy ha megnyernék a választást akkor bizony másképp lesz.

Akinek lehetősége van a jelenlegi árfolyamon jelentősebb forint hitelhez jutnia annak mennyi hasznot fog hozni a 430 ft/eurós árfolyam 2020-ban a hitele tekintetében?

Egy 100 milliós forinthitel esetén a bennfentes ügyfélnek (barátnak-sógornak-komának-pártkatonának-VIP páholytársnak-kollégiumi szobatársnak-lézernek-hujbernek stb.) 30 millió plusz tiszta haszna származik 2020-ban. Ennyivel kell kevesebbet visszafizetnie. Lehet, hogy ez nem mindenkinek jelentős összeg. Nekem igen.

Viszont akinek megtakaritásai vannak azok mind bukni fognak nem keveset. A példánál maradva az akinek100 milliós forint megtakaritása van annak a pénze 2020-ban 30 milkával fog kevesebbet érni.

Ezt elkerülendő jobb ha most kiveszi az itthoni bankból a megtakaritott forintját és egy külföldi bankban helyezi el? Igen. Lásd az OTP vezér pénzmentési akcióját.

Kiknek az érdeke lehet, hogy csak 2020-ban akarnak 430 Ft/Eurós árfolyamon eurót bevezetni?...
UKKAals
Vajon a devizahiteleseknek most mennyivel lenne könnyebb a helyzete ha a kurmány 2008-ban bevezeti a közös fizetőeszközt?
wolk
Kiknek az érdeke lehet, hogy csak 2020-ban akarnak 430 Ft/Eurós árfolyamon eurót bevezetni?

Azoknak akik az OTP ből kivették a vagyonrészüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.