Az öngyilkossági kísérletek és a börtönverekedések visszaszorítását is remélik attól, hogy az elítéltek beszálljanak a fogva tartásuk költségeibe - írja az Origo.

A lap szerdai cikkében arról írt, hogy ha ki kell fizetni az orvost, biztos kevesebb lesz a bunyó, az viszont abszurd helyzeteket teremthet, ha egy 15 fős zárkában csak a társaság fele akar tévét nézni, mégis mindenkinek fizetnie kell érte. Ha nem lesz tévé, és nem sportolhatnak, be fognak csavarodni.

A tervek szerint jövőre életbe lépő jogszabály egyik új eleme lenne, hogy a fogvatartottaknak fizetniük kellene néhány eddig ingyenes szolgáltatásért.

Tóth Balázs, a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programjának vezetője mindenesetre a nemzetközi gyakorlatban nem találkozott még olyannal, hogy a fogvatartottaknak fizetniük kellett volna a tévézésért vagy a merülőforraló használatáért.

Mivel egyébként csak egy elképzelésről van szó, senkinek nincs fogalma arról milyen helyzetekhez vezetne ez a gyakorlatban. Tóth Balázs abban azonban biztos, hogy abszurd helyzetek alakulhatnak ki azokban a zárkákban, ahol 8-10 elítélt lakik együtt."Egy zárkában általában nem egyetlen fogvatartott lakik, hanem nyolc-tíz, nem ritkán tizenöt. Van, aki szeretne tévét nézni, van, aki nem. Hogyan fogják eldönteni, hogy ki fizet, hogyan osztják el igazságosan a költségeket?"

Rsézletek az Origo cikkében >>>

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juskos
Akkor bekattannak. Majd nekimennek az őröknek, azok meg szépen lelődözik a rohadékokat. Jó hogy már nem adunk nekik vízágyat, jakuzzit, masszőrt, golfpályát...
Törvény kéne hozni, hogy az elítéltek támogatása lázításnak minősül, ami bűncselekmény. A helsinkiseket pedig szépen melléjük csukni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@jameska: Ezt most is megtehetné ,ha akarná ,de ezek bíznak a kiszabadulásban ,Mi meg csak rettegünk tőle. Speciálisan magyar találmány néhány bűn fajta ezt meg is tapasztalták a kanadaiak ,osztrákok, hát engedélyezzenek egyedi élbírálást is.
Nekem az a véleményem ,hogy ha már nemember módra viselkedik ,akkor nem illeti meg az embernek minősítést akkor sem ,ha ítélkeznek felette. Ahogy a veszélyes ,meg vadult állatot megsemmisítik, a köz meg óvására ,ezeket sem kéne tartogatni
Meine Ehre heisst Treue
@jameska: Ha nem egy országban élünk, akkor nem csoda, hogy nem tudod még elképzelni sem.
A lakosság teljes létszámához viszonyítottam. Ebben az aspektusban nincsenek sokan.
Rosszul látod, cimbi, nagyon is van fogalmam, legfeljebb neked nem tetszik.
A társadalom hulladékát igenis ki kell rekeszteni, hogy megszabaduljunk a selejttől, akik törvényes munka helyett, az életvitelszerű bűnözést választották a dolgos, tisztességes emberek kontójára.
A láger pedig megoldaná a helyzetet, hiszen fizikailag eltűnnének ezek a férgek vagy evakuálnák magukat az országból, esetleg egy kisebb részük beilleszkedne a társadalomba. Ebben semmi rossz nincs, hiszen az emberek nem akarják, hogy elherdálják a közpénzt, hogy a sötét utcán előre megfontoltan megerőszakolják őket, und so weiter, und so weiter...
Sajnos az EU jogrendje ezt nem így látja...
jameska
@Meine Ehre heisst Treue: Ok, építsünk lágert és elsőként te próbálhatod ki.

Cimbike meg a szomszédod, nem én.
Meine Ehre heisst Treue
@jameska: Miért is, csillagom? Mert éjjel-nappal dolgozom, adót és járulékot fizetek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.