A vádirat rögzíti, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése nyomán 2006. szeptember 18-án este demonstráltak a Parlament épületénél, majd a tüntetők egy csoportja a Magyar Televízió akkori, Szabadság téri székházánál követelte, hogy olvassák be petíciójukat. Miután ez nem sikerült, a néhány száz fős tömegből kövekkel dobálták a székházat és megtámadták a főbejáratot védelmező rendőrszázadot, több tucatnyi rendőr megsérült. A század parancsnoka jelentette ugyan M. Zoltán rendőr alezredes ötödrendű vádlottnak, hogy védőfelszerelésük hiányos, M. Zoltán azonban - bár lett volna módja a hiányok pótlására - nem intézkedett. Őt ezért az ügyészség elöljárói gondoskodás elmulasztásával vádolja. A vád szerint éjszaka a székház körüli események nyomán Gergényi Péter másodrendű vádlott M. Gábor rendőr alezredes negyedrendű vádlottat jelölte ki helyszínparancsnoknak, ám M. Gábor nem volt képes feladatát ellátni. Nem irányította, nem koordinálta a székházba...

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Most akkor mi van? Az EU megállapította, hogy nem volt rendőri túlkapás. A rendőri vezetőket meg azzal vádolják, hogy nem gondoskodtak a rendőri állományról, nem adtak védő felszerelést, és több tucat rendőr megsérült. Most már csak az a kérdésem, mi van a randalírozókkal, akik több százmilliós kárt okoztak? Mert a rendőri állomány tény, nem volt felkészülve a vandálokra, s nem volt olyan könnyű pótolni a felszereléseket, a rendőri állományt. Kivel téríttették meg az okozott kárt, illetve hány jogerős bírói ítélet született velük szemben?
Hellcat
És akik szétverték a székházat, tankot loptak felszedték a macskakövet, kirakatokat törtek be, autókat gyújtottak fel azokkal mi lesz? Meg azzal, hogy a fidesz éles lőszerrel lövetett volna a tömegbe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.