A kereskedelmi tévé riportere a "Lövöldözés a piacon" című szombati anyagban egy állítólagos lövöldözés helyszíneként a debreceni piacot jelölte meg, miközben a riport Nyíregyházán forgott – olvasható a Tények műsorára reagáló rendőrségi közleményben.

A rendőrség sajtószóvivője közölte a csatorna riporterével, hogy a piacon egy táskalopási ügyben intézkedő nyíregyházi rendőrnek többen is elmondták a helyszínen, hogy hallottak egy robbanást, de az egy petárda zaja volt, mint utóbb kiderült. A TV2 tudósítója ezt a sugárzott anyagban azonban figyelmen kívül hagyta. „A riportban elhangzott lövöldözés, leszámolás, miegyéb helyett a tények – ha tetszik: a Tények – a fentiek" – zárul a rendőrség által kiadott közlemény.

A Hir24 megkereste az ügyben a TV2-t is, ám ők csak egy közleményt adtak ki az esettel kapcsolatban: 

„A Tények szombati riportjában három szemtanú nyilatkozott a lövöldözésről, mindannyian arccal és névvel beszéltek a történésekről. Az adásban szintén a valóságnak megfelelően hangzott el, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. Egy félreértés miatt azonban valóban rosszul szerepelt a helységnév. Ma is foglalkozunk a témával és ismételten megkérdezzük a rendőrséget."

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.