A kormányszóvivő közlése szerint valóban érkezett levél Brüsszelből, amely érinti a rezsicsökkentést, a magyar kormány azonban kitart a rezsicsökkentés mellett és megvédi azt.

"A levél igazolja a kormányzat korábbi felvetéseit, hogy számítanunk kell Brüsszel és a piaci szereplők rezsicsökkentést támadó újabb lépésére" – nyilatkozta Giró-Szász András szerdán az MTI-nek.

Kijelentette: a magyar kormány "felveszi a kesztyűt", hiszen az eddigi rezsicsökkentés megvédését, továbbvitelét, s ezen keresztül a magyar családok érdekeit tartja szem előtt a brüsszeli szempontokkal szemben.

A kormányszóvivő elmondta, a kabinet jövő kedden tárgyalja a brüsszeli levélre adandó szakmai válaszokat, de már előtte ad egy általános tájékoztatást az Európai Uniónak, amelyben egyértelműsíti, hogy a rezsicsökkentés kiemelten fontos a magyar társadalom számára és a kormány célja a közműszektor nonprofit jellegűvé alakítása.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet a BruxInfo-ra hivatkozva kedden azt írta: több, a rezsicsökkentéssel összefüggő kérdésre vár választ az Európai Bizottság, amely levében érdeklődik, és ha az azokra adott válaszokat nem fogadja el, akkor kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen.

Marlene Holzner, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője szintén kedden azt közölte: az Európai Bizottság nem mond véleményt az egyes tagállamok energiaár-szabályozási mechanizmusairól, de általánosságban kijelenthető, hogy Brüsszel ellenzi az árszabályozást, a szabadpiaci ár híve.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
" A kormány felveszi a kesztyűt...!" :-))) Micsoda pátosz, mely nagyszerű hősiesség. A Csúti Belizár új lakóhelya a " Süvöltó Sallerek Sikátora" !
sport50
igen,sok embernek beadják az eu-t,mint ellenség,de,hogy mi is áll a levélben azt nem mondják!!mert akkor bukna a "háború"-megvédjük"sablonszöveg!!!és a híveiknek ez kell,nem az igazság!!!
mátmar
Ezt a harcot is megharcolják! Csak arra lennék kíváncsi, hogy mi fog történni akkor, ha az EU figyelmeztetésként elzárja a pénzcsapot egy kis időre? Állítólag már tervezik a megszorítást, mert elegük van az állandó ellenük való acsarkodásból!
vigyorgó
Mindig csak a levélről van szó! Még nem láttam egyszer sem ,hogy annak mi a tartalma.Lehet,hogy állami titok? Vagy titkosítani kell? Vagy megírják benne az igazságot ami nem publikus,mert besározná a fityesz vezért? Talán kibúna a szög a zsákból? Ha valaki tud róla,hogy mi van a levélben ill.a levél tartalmát be tudja linkelni tegye meg az igzság nevében.Sokat mosolyogtam a kommentek olvasásakor.Találgatás az van.
vigyorgó
girnyó-szász meg többet érne ha be mutatná a levél tartalmát (angolul mert az az eredeti)mint,hogy mellé pofázik de úgy rendesen.Nem csodálkozom megtanulta a vezírítől.
excep
Akkor megint harcolhat. Ez a kreten orban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.