Mindkét egyéni járulék terhére érvényesíthetik 2014. január 1-jétől a magánszemélyek a személyi jövedelemadójukból igénybe nem vehető családi kedvezményt – írja az Adozona.hu.

A lap cikke szerint a törvénytervezet meghatározza, milyen sorrendben, és mekkora mértékben lehet az egyes egyéni járulékok terhére érvényesíteni az úgynevezett családi járulékkedvezményként.

A jövő héten beterjesztendő módosítási javaslat szerint azok a családok, amelyek alacsony jövedelmük miatt a személyi jövedelemadójukból nem tudják teljes egészében igénybe venni a családi kedvezményt, a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulék és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is érvényesíthetik azt.

A kedvezmény kiterjesztése alapvetően a három vagy több gyermeket nevelő családokat, illetve a két gyermeket nevelő egyedülállókat érinti kedvezően. A Nemzetgazdasági Minisztérium becslése szerint a kedvezmények kiterjesztése összesen 260-270 ezer háztartás számára hoz ez előnyt. A többletjövedelem több mint 90 százaléka a mintegy 100-110 ezer három-, illetve többgyermekes család kasszáját gyarapítja. Ugyanakkor a sokgyermekes családok jelentős része a bővítés után sem tudja teljes egészében kihasználni a családi kedvezmény lehetőségeket – olvasható az Adozona.hu cikkében..

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Ez bizony már nehezen fér el egy sör alátéten...
kkalman
Könyvelő legyen a talpán, aki ezt a zagyvaságot értelmezni tudja, és nem téved az adó, adókedvezmény kiszámolásakor.
Még hogy egy söralátéten elfér az adóbevallás! Söralátéthegyeken! Esetleg...
Zsuga
No, akkor kiknek igyekszünk ismét leginkább kedvezni? - A megélhetési gyerekgyártóknak. Akik már a segélyekből is jobban élnek, mint egy átlagos, normál létszámú család. Múltkor, mikor a postán befizettem 150 ezer forintnyi csekket, az előttem álló termetes "hölgy" ugyanennyit vett fel. Ma a boltban előttem fizettek, és ahogy elnéztem, nálam sokkal kevésbé spórolósan és átgondoltan vásároltak. És nem a mennyiséget tekintve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.