A visegrádi országok, azaz a V4-ek - Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia - támogatják a nukleárisenergia-felhasználást, amelyet nem tud mellőzni az európai gazdaság - közölte Orbán Viktor a visegrádi csoport kormányfőinek hétfői budapesti találkozója után tartott sajtótájékoztatón. A miniszterelnökök a nukleárisenergia-felhasználáson túl egységesen kiálltak amellett is, hogy az országok maguk dönthessenek arról, milyen forrásokból biztosítják energiaszükségletüket.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Az EON gáztározókkal sem az a baj hogy megvettük, hanem hogy a hivatalos értékbecslések sokszorosáért, drága hitelből.
A paksi bővítéssel ugyanez a gond, meg a döntéshozók hozzá nem értése. Miért jogászok döntenek ezekben a kérdésekben és miért jogász áll az Energia Hivatal élén???
Soha nem térülne meg ha még feltornáznánk az államadósságot 5-8.000 Milliárd Ft plusz kamattal, mert nem tudná az ország fizetni. Meg az Alaptörvény sem engedi.
Sok ezer milliárddal eladósodni az oroszoknak nagy felelőtlenség, főleg ha soha meg nem térül.
Remélem kapok konzultációs levelet ebben a kérdésben és kíváncsian olvasnám a szakértő lakossági hozzászólásokat, mint a rezsicsökkentésnél.
verőce21
@bakegya: (18:52) Legvalszeg igazad lesz, így gondoltam én is. Hinta-palinta ...
csikknorisz
Múltkor rádióhangolás közben véletlenül elcsíptem a Deutschlandfunk egyik adását, pont erről volt szó. A létező összes oldalról körüljárták a témát, kezdve a lengyelekkel, de az igazi főszereplő Magyarország volt, Paks, és a társadalmi el- vagy nem elfogadottsága.
csikknorisz
@csikknorisz: Besz.rás, gondoltam megkeresem, hátha neten is meg lehet hallgatni, de jobbat találtam: www.dradio.de/dkultur/sendungen/weltzeit/2286922/
Le van írva ától cettig, szóról szóra az egész Paksra és Magyarországra vonatkozó riportműsor. Persze németül, de aki érti valamennyire, elolvashatja.
kkalman
Több, az atomenergiánál kevésbé szennyező energiaforrást ismer már az emberiség.
Annak idején, amikor a szlovákoknál épült a bősi vízi erőmű, nálunk nem épült meg a párja Nagymarosnál.
Azok a tervek meg eszükbe sem jutnak, amelyek Adonynál és Fajsznál építendő erőműről szólnak. A fajszi már csak azért is fontos lenne, mert alacsony vízállásnál nem elég a paksi reaktorok hűtésére a Dunában levő víz mennyisége. Így épeszű ember tiltakozik a paksi bővítés ellen. Láttuk már Csernobilt, hogy az emberi butaság, hozzá nem értés, felelőtlenség mit eredményez. hu.earth-photography.com/Countries/Ukraine/Chernobyl_subgallery/Ukraine_Chernobyl_Carousel_Bunny.html Vízlépcsők a Dunán
realzoldek.hu/dok/A-DUNA-VIZLEPCSOI-ES-MAGYARORSZAG-2.doc‎
A szélerőművek vannak már, 37 helyszínen 172 torony áll, amelyek 329 325 kW energiát termelnek. De ez még nem tudja Paksot kiváltani. Paks bővítése egy kompromisszum eredménye, amelyet a nagyon zöldek erőltetnek a vízi és szélerőművek helyett.
coyote3
Sajnálatos, hogy megint hazudik. Vagy nem tudja, hogy vannak nemzetközi egyezmények az atomenergia felhasználására vonatkozóan, amit Magyarország is aláírt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.