Az Atlatszo.hu érdeklődött a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnál arról, mennyire szokásos, hogy egyes útszakaszokat átadnak az önkormányzatoknak, és milyen eljárásban valósul ez meg.

Korábban a Propeller is írt arról, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István lakodalma előtt hirtelen felújítottak néhány olyan útszakaszt, amin így kényelmesebben tudott haladni a nésznép.

Az Átlátszó cikkéből egyértelműen kiderül, hogy bonyolult eljárásról van szó, rengeteg olyan buktatóval, amelyek miatt késlekedés lehet egy-egy útszakasszal kapcsolatban. 
Csabdi augusztus 26-án kérte az út javítását. A KKK, ahogy ez már csak a magyar közigazgatásban lenni szokott, még aznap érdemben reagált, és nyomban fel is vette a kapcsolatot a Magyar Közút nZrt.-vel, kérve, hogy mérjék fel a szükséges javítási munkálatokat.

A Magyar Közút nZrt.-nél a megkeresést követő második napon már készen is álltak az állapotfelméréssel, augusztus 28-án már a költségkalkulációval is megvannak (2 millió 79 ezer forintba kerülnek a munkálatok), és a KKK sürgős válaszát kérik az ügyben.

A KKK augusztus 30-án már küldte is a megrendelést a Magyar Közút nZrt.-nek. Szeptember 5-én pedig már javában zajlott a munka a 650 m-es útszakaszon.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
@szaboria1: Van még a nagyvezírnek lánya, próbáld meg elvetetni valamelyik falubelivel, akkor megoldódik két nap alatt a probléma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@lajospapa: "PONTOSAN, SZEPEN" - nem "gyorsan",...:o)) de igy jopofa:o)))
szablyafűrész
@Tootsy: Orbánc-leszármazottakat sem hívünk, még jó a levegő...meg akkor jönne a família is, de a büdöset meg nem szeressük !
lajospapa
@Tootsy: A József A. kéziratban "gyorsan " van. A "szépen" a megjelent változat.
egyébként kösz!
Tootsy
@lajospapa: Basszus! Akkor en felre vagyok tanitva az altalanostol fogva, mert en nem tudtam a "gyorsan"-rol,...:o(( Akkor Te tudod a tutit!...:o))) Koszi szepen!...:o))
kkalman
Erre felénk is elkelne egy-két Orbán ivadék. A kátyútól nem látszik már sok helyen az aszfalt. Az az út, amit most építettek, az is olyan hepe-hupás, hogyha végig megy rajta egy légy, tengeri beteg lesz.
lajospapa
@kkalman: Az egyszeri faluban minden évben új bírót választottak. A fő szempont az volt, hogy mindig más utcában lakjon, mert az akkor ki lett kövezve. Jó módszer, nem? Azért is mert akkor nem szokott a bíró uram annyira bele a hatalomba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.