Lázár János szerint be kell fejeznünk a félbehagyott, elsikkasztott rendszerváltozást, és erre készek és képesek is vagyunk. Az államtitkár az 1956-os műegyetemi emlékműnél arról beszélt, vannak helyek, amelyek minden magyarnak sokat jelentenek, összefüggnek a mai szabadsággal, a közös tudás részei és nemzedékről nemzedékre hagyományozódnak. Azt mondta, a közös emlékezet köti össze a magyart a magyarral, és az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét sem lehet elbeszélni a Műegyetem, a magyar diákság nélkül. Lázár János hangsúlyozta, a forradalom hatvanadik évfordulójához közeledve még erkölcsi, jogi és politikai értelemben is sok tennivaló van, hogy a megemlékezés méltó és hű legyen Magyarország legnemesebb történelmi hagyományaihoz. "Feledtetnünk kell az ötvenedik évforduló gyalázatát és szégyenét, és mindenekelőtt helyre kell tolnunk a kizökkent időt, be kell fejeznünk a félbehagyott, elsikkasztott rendszerváltozást, és erre készek és képesek is vagyunk" - jelentette ki.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Igaza van, egyre közelebb érzem én is az ötvenes éveket. Visszavezetik az országot orosz (hitel)fennhatóság alá, újból rajtuk múlik, hogy van fűtés vagy nincs. Befejezik amit az elvtársak már nem tudtak.
jancsik68
Nem a rendszerváltás félbehagyott,hanem Lázár,mint ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.