Magyarország GDP-arányos adósságrátája három év alatt több mint 4 százalékponttal csökkent – mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei év második negyedévében 81,1 százalék az ország GDP-arányos adósságrátája – mondta az államtitkár.

Orbán Gábor az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adataira hivatkozva hangsúlyozta: míg az EU egészében emelkedett az adósság mértéke az idei elsőről a második negyedévre, addig Magyarország államadósságának GDP-arányos szintje csökkent.

Szavai szerint a közeljövőben a növekedési fordulat tovább fogja erősíteni a magyar államadósság-csökkenés tendenciáját.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
A mai napon jelent meg egy erre vonatkozó cikk. Nem tudom, hogy hol, majd beteszem ha megtaláltam. ma több az adósságunk mint 2010-ben volt. A tükörbe kell nézni elölről, nem a foncsorba, nem oldalról kell nézni, hanem szemből. Az, hogy növekedés lesz ? Miből ? Az eladható közmunkásokból ? Hát ha sokáig titkolják úgy járunk mint a kommunista elődök. Eltitkolták aztán jött a rendszerváltás. Igaz még egyesek nagyon kapaszkodnak az ereszbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.