5009 eurót költhet el egy magyar átlagosan évente - derült ki a GfK Hungária éves vásárlóerő felméréséből. Ez az európai átlag - 12 ezer euró - mindössze negyven százaléka, amivel a 41 vizsgált országból Magyarország a 31 helyen végzett. A listát az idén is Lichtenstein vezeti 58 ezer euró fejenkénti költéssel, míg a legszegényebb Moldva, ahol 1200 euró jut egy főre. A vásárlóerő - erősen leegyszerűsítve - azt mutatja, hogy ugyanazzal a munkával, ugyanabban pozícióban mennyi javat tud elérni a fogyasztó. Azaz: míg ugyanolyan jellegű pozícióban dolgozva, adott idő alatt Magyarországon adott idő alatt egy vekni kenyér ellenértékét kapja meg, addig Lichtensteinben dolgozva cirka tizenegy és fél vekni ellenértéke üti a markát, míg Moldvában nagyjából egy negyed. A listán az összes nyugat-európai ország magasan, két-háromszorosan (Németország esetében négyszeresen) lekörözi Magyarországot, de a régióban is nálunk az egyik leggyengébb az életszínvonal, így a szomszédos Horvátországban is...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Január: Ja! Értem már engem miért nem kérdeznek sose...
Yoda69
@miazavalami: Kerdest? A donnak? Hol elsz? Ez itt orbanisztan, nem turik a kritikat.
miazavalami
@Yoda69: Már rájöttem hogy nem tűrik a kritikát. Úgy kivágtak Orbán oldaláról mint macskát budizni. Pedig csak pár kérdésem volt hozzá. Lehet nem tudta a választ?
Yoda69
@miazavalami: Hogyne tudna. O nem hulye, hanem a hulyek vezetoje.
Nagyon is jol tudja hogy Magyarorszag nagy szarban van, es a teljes osszeomlasba rohan. De amig ilyen sok idiota tamogatja ot ebben, addig mindent megtehet.
miazavalami
@Yoda69: persze hogy nem hülye. Csak hatalommániás. Van ennek valami szép latin neve is..Nekem Hitler jut eszembe róla..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.