A magyarok átlagosan 14 769 forintot tudnak havonta félretenni, ami 2,5 százalékos növekedés az előző évhez képest, és lényegében stagnálást jelent 2011-hez viszonyítva - derül ki egy nemzetközi felmérésből. A megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatás szerint a fiataloknak csak kevesebb mint fele tartja nagyon fontosnak a takarékoskodást, míg az 50 év felettieknek a kétharmada....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Nagyon szeretem ezt az "átlag" szót, szinte mindenre alkalmazzák, de ha nem "átlag" néznék a dolgokat, nagyon meglepő számok jönnének ki!
Jó is lenne, ha "átlagosan" minden magyar félre tudna tenni ennyi pénzt, de sajnos nemhogy félretenni nem tudnak, még a havi megélhetésük is egyre nehezebb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@ágimami: :-))
Ja! Ez jó. Az én megtakarításom január óta a villanyszámlában cirka tíz ezer forint...
Honnan szedik a több tíz ezret? Nem tudom..
ágimami
@miazavalami: Kb. nálam is ennyi a "megtakarítás", de ezt havonta szinte észre sem lehet venni!
miazavalami
@ágimami: Hát ez az! A gazdagok pedig azt mondják nekik nem is számít a havi több ezer forintos megtakarítás, mégis ők kapnak jóval többet...
miazavalami
@nmaria: Gondolkozz mielőtt ítélkezel. Hány olyan család van akik aztán kerültek utcára miután megszülettek a gyerekek? Akkor dolgoztak , jól megéltek aztán elvesztették a munkahelyet. Nem csak cigány családoknál éheznek gyerekek sajnos. Nem tudom hol élsz , de itt Szabolcsba ez a helyzet . Nem tudnak mit tenni , mert dolgozni nincs hol. Menni sem tudnak semerre, mert máshol albérletet kell fizetni. És az nem az ő szégyenük hanem az államé!!
ágimami
@miazavalami: Egyértelmű, hisz minél magasabb díjat fizet, annál több a rezsicsökkenése, de akinek több 100 ezer Ft. a fizetése, hol érdekli a havi pár ezer Ft???
Itt is a gazdagok járnak jól!!!
miazavalami
@ágimami: Pontosan úgy mint az egykulcsos adóval. Ja és el ne feledjük hogy a gyerekek után járó adókedvezményeket ők maximálisan ki tudják használni. Azzal hogy januártól le lehet írni másból is csak akkor fog kiderülni mennyi marad ha már megkapták az első fizut így. De nem lennék meglepve ha nem sokkal több maradna. Érdekes hogy több mint három év után jutott a kormány eszébe hogy a csórik nem tudják a fene nagy adókedvezményt kihasználni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.