November 4-től új vágányzári menetrendet vezet be a MÁV a váci vasútvonalakon, ahol fennakadásokat okozott a váci vasútállomás augusztusban kezdődött teljes körű átépítése – jelentették be a vasúttársaság képviselői sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A szakaszokon az elmúlt hetekben kiszámíthatatlanná vált a vasúti közlekedés, a járatok késése időnként elérte a 120 percet is. A vasúttársaság a biztosítóberendezések meghibásodásával, felsővezeték-szakadással, kábelvágásokkal, de még falevélhullással is indokolta a késéseket.

Kormányos László, a MÁV-START Zrt. marketing- és fejlesztési vezetőjének közlése szerint a kidolgozott új menetrenddel az eddiginél kiszámíthatóbb lesz a közlekedés. Ez annyit jelent, hogy immár papíron is megnövelték a menetidőt: a vonatok november 4-től jellemzően 5-10 perccel korábban indulnak mindkét vonalon, a Budapest-Szob közötti vonatok menetideje 8-10 perccel, a Budapest-Göd közöttieké pedig 1-3 perccel hosszabb lesz. Emiatt egy Szobról Vác felé induló reggeli vonat kikerült a menetrendből, helyette pótló busz közlekedik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok