Magyar Hajnal Párt néven magát nemzetinek és nacionalistának tartó új párt alakult tíz taggal – jelentette be a párt vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a Vértanúk terén.

Kisgergely András pártelnök, korábbi jobbikos politikus hangsúlyozta: a párt, amely indulni akar a következő választásokon, magyar, nemzeti, keresztény és szociális alapokon áll. Egyelőre bejegyzés alatt áll, a bíróság hiánypótlásra szólította fel őket.

Arra a kérdésre, hogy szélsőjobboldali-e a Magyar Hajnal Párt, a politikus többször is úgy válaszolt, hogy nemzetinek és nacionalistának vallják magukat. A görögországi neonáci Arany Hajnal párttal való kapcsolatukról a pártelnök elmondta: felvették a kapcsolatot a szervezettel, és a görögök egy kapcsolattartót is kineveztek.

A Jobbikkal kapcsolatos viszonyukról szólva elmondta: szerinte az ellenzéki párt vezetése letért a párt által a kétezres évek közepén megkezdett útról és a vezetőséget már csak saját hatalma érdekli. Kisgergely András önkormányzati képviselőt 2012 májusában zárták ki a Jobbikból.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Büdös a munka? Közeleg a választás? Igényelhető egy kis kampány pénz? Alapíts pártot, vagy lépj be a Magyar Hónaljba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Végre megnyugodhatok. Megalakul az n+1-ik párt kis hazánkban. Csak úgy, hiánypótlásként. Nemzeti is lesz, meg nacionalista is, és teljesen keresztényi, meg szociálisan érzékeny. Hatalmas űrt fog betölteni, a már meglévő, ugyanilyen elveket valló pártok mellett.
Még egy bagázs, amelyik munka nélkül akar hatalmas vagyonhoz jutni.
Pisti271
Eközben mindenki élénken tiltakozik valami svéd film miatt. :)
lópicigáspár
Nekem kimondottan tetszik a logójuk! Olyan PROPELLERES! :-) Igazán tervezhették volna egy szárral többel, csak, hogy senkinek ne legyenek kételyei afelől, hogy nemzeti-szocialista pártról van szó!
szablyafűrész
@köhögő bolha: de azért Durcsi Dórcsinak beolvasott rendesen...
sbl
Mr. Soros legújabb "csodafegyvere"?
Egy előnye van: A Jobbikot megtisztítja az oda nem valóktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.