A Demokratikus Koalíció (DK) módosító javaslatot nyújt be a választási eljárási törvényhez annak érdekében, hogy a 2014-es választáson az állandó magyarországi lakhellyel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyar állampolgárok is levélben szavazhassanak – jelentette be a párt ügyvezető alelnöke.

Ez a lehetőség egyelőre csak a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarokat illeti meg, a magyarországi lakcímmel rendelkezők a külképviseleteken voksolhatnak.

Molnár Csaba azt mondta, indítványozzák, hogy minden olyan szavazásra jogosult személy voksolhasson levélben, aki a választás napján nem tartózkodik Magyarországon. Emellett felkérik Székely László ombudsmant, forduljon az Alkotmánybírósághoz és kezdeményezze, hogy a testület szüntesse meg a jogszabály diszkriminatív rendelkezéseit – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíciónak nem az MSZP gyengülése, hanem a szocialista párt, az Együtt-PM és a DK erősödése az érdeke – válaszolt egy kérdésre, amely arra vonatkozott, hogy a Magyar Nemzet egyik cikke szerint a DK-ra gyanakszik a szocialista politikusok egy része az MSZP-t érő sorozatos kellemetlenségek – például Mesterházy Attila pártelnök október 23-i beszédének megzavarása vagy a szocialista párt finanszírozására tett gyurcsányi utalás – miatt.

A magyar közvéleménynek semmilyen oka nincs arra, hogy Horthy Miklós személyét és politikai tevékenységét példaként állítsa be – reagált a DK alelnöke arra, hogy vasárnap Budapesten felavatták a volt kormányzó mellszobrát. Horthy Magyarország történelmének egyik sötét fejezetét jeleníti meg – tette hozzá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uborkakulcs
A külföldön élők és dolgozók, ne döntsék már el azt, hogy kik vezessék az országot itthon. Ez egész egyszerűen NEM etikus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.