Magas összegről kaphat számlát a jövőben az a külföldön munkát vállalló magyar, aki itthon kíván gyógykezelést igénybe venni; ha valaki külföldön szerez biztosítást, az OEP ezentúl külföldinek tekintené – írja a Napi Gazdaság hétfői száma.

A külföldön munkát vállalók érvénytelen taj-kártyával igénybe vett kezeléseit a betegekkel fizettetné ki a szaktárca – olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában. A lapban egy még formálódó egészségügyi tárgyú törvénymódosító javaslatra hivatkozva közlik, hogy a tárca a "rendszerben lévő lyukakat" tüntetné el ezzel a lépéssel.

A cikk szerint a tartósan külföldön dolgozók közül sokan nem is tudnak arról, hogy ki kell jelentkezniük a hazai egészségbiztosítási rendszerből, mivel egy másik tagállamban rendelkeznek biztosítással. Aki külföldön szerez biztosítást, úgy kell kezelni, mint egy külföldit, így EU-kártyával részesülhet előre nem tervezett ellátásokban, más kezelésben azonban nem. Annak, aki már nem érvényes taj-kártyáját próbálja használni, a kezelés költségeit meg kell térítenie az egészségbiztosítási alapnak. A cikk szerint a szaktárca és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) arról tájékoztatott, hogy több mint 30 ezren jelentkeztek ki a rendszerből.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
De a munkaügyi statisztikákba beveszik őket:)))) A következő lépés pedig a szavazatuk megvonása lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Mit akar ez a buta!? ? Kint vagyok, dolgozom, kint adózom, kint vagyok biztosítva. olyan az " A O K . kártyánk hogy otthon is érvényes. De butaság is haza menni kezelésre hisz itt van kint minden remek Magyar doki . Jó jó otthon is vannak de meg van kötve a kezük.
A kedvesem kezelésre járt minden nap jött érte a taxi vitte , hozta. Ingyenes orvosi és gyógyszer ellátást kap. Most haza mennénk hogy fel vegyenek a listára hogy jövő évévégén van terminje kezelésre? ?
szepwilly
@irén48: ADAC- 17,80 EU egy egesz evre!
csikknorisz
@qxy: Öcsém is így volt ezzel, év elején elég komoly műtét várt rá. A rokonok, ismerősök többsége próbálta rábeszélni, hogy itthon műttesse meg magát, neki esze ágában sem volt, befeküdt egy kinti klinikára. Nem törekszik egész ojrópából mindenki a magyar eü ellátás igénybevételére.
qxy
@csikknorisz: A nejemnek regisztráltak anno mellrákot. nagyon maga alatt volt . és sokan mondták menjen haza mert csak otthon van és a Magyar orvosok azért csak jobbak. Mi lebeszéltük, mert kint van mindenki ( már mint a nagy család) és itt ment el kezelésre. Nem volt áttét, egy műtét, kis sebbel, hét hét pihi, majd rehab üdülés a fekete erdőbe, ( INGYEN! ) majd ez után két hónap sugár kezelés, de nem kemó! naponta 5 perc. hozta vitte a taxi. már egy és fél éve. Most tünet mentes. A barátnője ugyan ezt járta végig otthon. Fél mellét le vágták, két hónap kórház, kemó kopasz lett, még három műtét, és a gatyája rá ment és ma is kezelik. Ja, itt minden ingyen volt. nejemnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.