Vajon miből lett Orbán földijének 7 milliárdja? És kié volt az a 7 milliárd, és kié most?

Elméletileg két eset lehetséges. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor földije, lelátótársa és bizalmasa vagy azért került fel 7 milliárd forintosra becsült vagyonával a leggazdagabb magyarok listájára, mert ő egy vállalkozó szuperzseni, egy Soros Györggyel keresztezett Larry Page, aki a tehetségének, szorgalmának és kitartásának köszönhetően jutott a csúcsra pár év leforgása alatt; vagy azért, mert ő Orbán Viktor földije, lelátótársa és bizalmasa

(...)

Amikor például a polgármester 800 millió forintos osztalékot vesz ki az állami megrendeléseket teljesítő cégéből, akkor szintén két eset lehetséges elméletileg. A pénzt befekteti, eljátssza, nőre költi és piára, netán jótékonysági célra fordítja, egy szóval arra használja, amire akarja, hiszen az az övé, egyedül az övé. Vagy átadja a csendestársnak, aki megszerezte.

Gomperz Tamás írása a Hvg.hu-n >>>

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Ahogy ez a bűnöző rablóhorda "dolgozik", úgy könnyű meggazdagodni...
Nakimaga
Nem hiszem el senkiről,hogy Magyarországon a rendszerváltás után,közben,előtt a vagyonát tisztességes úton szerezte !
törökbasa
Sok,sok zsíros kenyeret és változatos étrenddel élve,száraz kenyéren és vízen gazdagodott meg.Viszont feltenném azt a kérdést is hogyan lehet egy ilyen szegény országba milliárdos emberek.Egy biztos,rágalom és gyanúsítás nélkül állítom nem becsületes úton szerzett vagyon.Az egyik nyomorog,a másik fuldoklik a szegénységtől és a nyomortól.Sajnos ez a jellemző kis hazánkra,pedig többet elbír mint Amerika.
human
Úgy néz ki, hogy az állami megrendelések a baráti cégekkel jóval a piaci ár fölött történnek. A nyertes cég pedig a többletet alapítványokon, reklámmegrendeléseken keresztül továbbítja a célszemély felé. Mindez legálisan történik. Volt ez így korábban is, csak most még pofátlanabbul és nagyobb számokkal játszák.
Egy példa. Adott cég rendre kapja a milliárdos kormánymegrendeléseket. Adója egy bizonyos százalékát adott látványsportot űző klubnak adja. Ez a sportklub az ölébe pottyant százmilliókból szintén elég drága szolgáltatásokat rendel baráti cégektől, akiknek tulajdonosának számláján landol a pénz, amit aztán osztalékként szépen felvesz. Ez a pénz valójában közpénz, ami a mutyik szövevényes hálóján keresztül magántőkének látszik.
Szvetlana
Ő Lázár ikon embere. Ha annyit is ér, akkor sokat ér.
Magyarországon is van Amerika,a korlátlan lehetőségek országa, de csak korlátozott számban. Csak egy bizonyos körnek, akik közel állnak a Felcsúti aranybányához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.