Feljelentést tett kedden Horn Gyula Marcaliban lévő szobrának meggyalázása miatt az MSZP helyi szervezetének vezetője – tájékoztatta Harangozó Gábor, az MSZP Somogyi megyei elnöke és Harján Dávid, a párt országgyűlési képviselőjelöltje az MTI-t.

"Horváth Zoltán, a helyi szervezet elnöke a mai napon megtette a feljelentést a Marcali Rendőrkapitányságon, és bízunk benne, hogy a rendőrség mielőbb megtalálja az elkövetőt vagy az elkövetőket" – írták közleményükben az ellenzéki párt politikusai.

Az MSZP marcali irodájának falán elhelyezett talapzaton álló mellszoborra hétfőre virradóan ismeretlenek "Pufajkát a pufajkásnak" felirattal egy kabátot és egy kötelet akasztottak.

A közlemény kiadói ezzel kapcsolatosan úgy fogalmaztak: "megdöbbenéssel és felháborodással tapasztaltuk, hogy Horn Gyula egy hónapja, Marcaliban felavatott mellszobrát ismeretlen tettesek meggyalázták."

Magyarország egykori miniszterelnöke méltán jelképezi Európában a demokratikus átrendeződést, így a kegyeletsértés nemcsak Horn Gyula és az MSZP elleni, hanem egész Magyarországgal szembeni támadás – tették hozzá.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek megerősítette a feljelentés tényét, hozzátéve, hogy az ügyben a Marcali Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.