A Negyedik Köztársaság Párt (4K!) a marihuána teljes körű legalizációja mellett száll síkra, mert szerintük ennek sok társadalmi haszna lenne - közölte Istvánffy András, a párt elnöke a Belügyminisztérium épülete előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón. A pártelnök a marihuána saját és kereskedelmi célú termesztésének, valamint árusításának törvényessé tétele mellett több érvet sorolt fel.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
@dash: tegnap 17,54-re.Kedves @dash ! Oly annyira tisztában vagyok vele,.hogy előadásokat tartok "disco"-balesetekről,azok bekövetkezésének okairól .Így ehhez kapcsolódóan a kábítószerek fajtájáról és azok hatásairól is .Oldalakat írhatnék,családi tragédiákról de nem teszem.Nem kívántam taglalni a legális és az illegális drogokat.Az orvosi célra engedélyezetteket sem . Közös jellemzőjük,hogy mindegyik komoly pénzbe kerül,és ÁRTALMAS az egészségre. Használatukra -a fiataloknál- először baráti társaságokban kerül sor,és az egyén- baráti biztatásra- legtöbbször saját akaratából szokik rá.
Nem kívánok többet hozzáfűzni.
Talán két "érdekességet" megemlítek ! Tudtad-e,hogy egyes kutyatápban olyan adalék anyagok is kerülhetnek -"ízfokozóként"- melyre a "kedvenc" kutyus ha rászokik nem is fogad el más táplálékot.
Második:
Volt már rá példa - szerencsére nem hazánkban-,hogy gyerekeknek nyalókába kevertek "anyagot" kis mennyiségben,és az iskolai szünetekben először ingyen adták , majd később pénzért árulták azokat.Hála az éber pedagógusoknak lebuktak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Desischado
Ez sem normális! A marihuána kábítószer, tehát az én szememben megsemmisítendő szer, és büntetendő, aki árulja!
F_Viktor
@Desischado: Én sem támogatnám, ahogy a legális pálinkafőzést sem!
A 4K! elnökében csak abban adok igazat, hogy a marihuána fogyasztása kevesebb veszélyt jelent mind az emberi szervezetre, mind a társadalomra és gazdaságra, mint az alkohol és a cigaretta.
Desischado
Viktor, én soha életemben nem szedtem kábítószert, és nem iszom, cigizek, de mértékkel. Azt hiszem, a ciginél sokkal veszélyesebb, mert egyszer nem lesz elég erős a hatás, és jöhetnek a keményebb cuccok. Ezt olvastam, hallottam aktív kábítószeresektől, interjúkban, cikkekben. Én kitartok amellett, amit mondtam. Szia!
sbl
Kíváncsi vagyok mikor fog szivárványos zászló alatt elkezdeni kampányolni a ferdék egyesülete.
Mellékesen ezekre a drogosokra nem árt odafigyelni.

Különben nem ártana ugyanúgy kezelni őket, mint a múlt előtti században Iránban a dohánycsempészeket.
Ott az volt akkoriban a divat, hogy hogy akit ilyen miatt a hatóságok elkaptak, azt becsavarták a dohánybálákba és a bála két végét begyújtották.

Mi nem végeznénk ki őket (Tiltja a törvény!) hanem kényszeríteni kell őket hogy az általuk megtermelt mocskot 48 órán keresztül éhgyomorra szívják.
Állítom hogy leszoknának a narkóról és már a zöld fű látványától is a parkokban sokkos
állapotba kerülnének!
Kala Majka
A cigaretta betiltása után, igazán már csak a marihuána legalizálása a legképmutatóbb választási propaganda.
Feraj49
A drogok használatáról-ha már rászokott valaki-nehéz leszokni .Rettentő elvonási tüneteket tud produkálni. Egyedül segítség nélkül szinte lehetetlen.Gondolom senki komoly ember nem akarja,hogy a kórházak tele legyenek velük,amikor műtétek maradnak el. Rájuk költsük az adóforintjainkat,miközben egy "sumák" rétek meggazdagodik az eladásokból.
Ugyanakkor komoly veszélyt jelent a társadalomra, mert a drog vásárlása hatalmas költségekbe kerül. Ezért legtöbbször bűncselekményeket követnek el,hogy tudjanak vásárolni a szerből.Nem hiszem,hogy normálisan élő felnőttek így akarnák elveszíteni szeretteiket,gyermekeiket,akik a teljes leépülés útjára lépnének.
NINCS LÁGY DROG ÉS KEMÉNY DROG,CSAK DROG VAN.
sbl
Drogos volt (sajnos ma is az, mert él még)az is aki Gödöllő határában gyilkolta meg azt a szerencsétlen hölgyet a kocsijáért.
Drogos volt az elkövetés pillanatában a pécsi rendőrlány gyilkosa, és még lehetne sorolni.

Annak idején a munkavédelmi főiskolán tanították nekünk, hogy a drogok egy felpörgő spirálként hatnak és leszoktatni valakit teljesen róluk, szinte lehetetlen.

Vannak olyan munkakörök, amelyekben a munkát végző közvetve tudatmódosító szerekkel kerül kapcsolatba a napi tevékenysége folyományaként.
Ez a súlyos munkaköri ártalmak kategóriájába tartozik.
dash
annyira elkeserítő mikor azzal szembesülök, hogy a magyar nép(direkt írom kis betűvel) ennyire durván be szűkült látókörű...
kezdeném azzal, hogy el oszlatom a tévhiteket miszerint a a fű a kapudrog... emberek gondolkozzunk már egy kicsit, nem a fű a kapu hanem a DÍLER!!! ha ellenőrzött körülmények között lehetne vásárolni füvet akkor az ember gyermeke nem kerülnének kapcsolatba a dílerrel aki ugye a profitért minden szart el ad nem érdekli őt, hogy amit el ad az méreg neki csak a profit lebeg a szeme előtt...nem mellesleg hatalmas adóbevétel lenne az ország számára (az már más kérdés ki nyúlja le, ilyen a magyar mentalitás sajna)
Kedves Feraj49 nem tudom mennyire vagy tisztában alap dolgokkal, mi szerint minden olyan kívülről a szervezetbe kerülő anyag ami arra hatást gyakorol az DROG.(pl.:ALKOHOL,koffein, nikotin,stb) tényleg álszenteskedés és siralmas, hogy azt aki este el szív egy füvescigit azt narkósnak nevezitek vagy drogosnak, bezzeg aki esténként meg iszik egy sört vagy egy pohár bort azt miért nem nevezitek annak??? pedig az alkohol is drog nem is gyenge.
mikor hallott bárki arról, hogy valaki meg halt a fűtöl?? mikor hallott bárki arról, hogy meg halt az alkoholtól?? lehet gondolkodni. a híradóba könyökből mondják fa pofával, hogy idén 1500-an haltak meg az utakon ittas vezetés miatt. én még olyat nem hallottam, hogy valaki meg halt a fű miatt.. és ne keverjük a füvet és a gyilkosságot egy szöveg kontextusba, valószínű, hogy a gödöllői gyilkos nem fűért gyilkolt hanem valami jóval erősebb szerért, amit a dílere mutatott neki.
Nyuszicsibe
@dash: gondolom, hogy baromira nem érdekel a véleményem, nem pont @Feraj49-et akarom védeni, de tudsz ám hülyeséget írni...
dash
amúgy nagyon is rosszul gondolod igenis érdekel a véleményed
sbl
@dash: Te "füves" vagy?
És a magyar népet "direkt" nyelvtanilag helyesen írtad le.
Mertebben az esetben a magyar szó, meghatározó jelzőként használatos.
dash
na és ha az vagyok? nincs jogom hozzá, hogy a saját lakásomba 8 óra munka után azt csináljak amihez kedvem szottyan?
sbl
Ahhoz tökéletesen jogod van.
Ahhoz viszont nincs, hogy közveszélyes téziseket hirdess!
Mert néhány magát rombolni igyekvő szerencsétlen komolyan is veszi azt.
dash
közveszélyes ???:D:D:D:D:D mi volt ezen közveszélyes?:D
amúgy már megbocsájts de ha ne talán legális lesz akkor kötelező lesz szívni is?
sbl
Maga drogfogyasztás propagálása!
Persze egy drogos ezt kissé nehezen fogja fel...

Az hogy te - a lakáson belül mit csinálsz magaddal legfeljebb azt érdekelheti aki esetleg kinyúlva rád talál, utána a zsarukat, meg a mentőket, akiknek el kell végezni az ún. "halálmegállapítást".
Amúgy a kutyát sem, legfeljebb valamelyik bulvárlapban pillanatnyi kockahírré változol ideig-óráig.
dömdödöm
persze ! A félhülye írástudatlan buta huligán népségnek még tömegesen marihuana ,
Igy is sokan kő hülyék még tovább pusztuljanak az agysejtek .Biztos ezt kell tenni magyarország felemelkedéséért ? :-( :-( :-(
kkalman
Hogy egy "klasszikust" idézzek, kijaf@szomaza zIstvánffy András?
Ha jól tudom, Európában egyedül Hollandiában engedélyezett a marihuána, de arról nincs tudomásom, hogy az árusításából bármilyen haszna lenne a kormánynak. De ettől még lehet.
Nálunk a kormány küzd a dohányzás ellen, nem túl nagy sikerrel, hacsak a mutyit nem nevezzük sikernek. A dohány is egy fajta kábítószer. Engedélyezték a házi pálinkafőzést, ami ugyanúgy "drog", mint aminek a legalizálásáért ez a kábszeres most síkra szállt.
Minden tudatmódosítónak a közös jellemzője, ha hozzászokik az emberi szervezet egyre többre vagy erősebbre van szükség, hogy a hiánya ne okozzon tüneteket. Így van ez a marihuánával is. Előbb csak több kell, majd erősebb anyag kerül a képbe, LSD, hasis, kokain, krak, és minden egyéb szintetikusan előállított szemét, amelyeknek a hatását ismerjük. A mák termesztése sem a mák miatt van erősen korlátok közé szorítva, hanem a benne levő ópium miatt. Ha mákot nem termeszthet mindenki, akkor hogy képzeli Istvánffy András, hogy engedélyezni kellene a marihuána termesztését, forgalmazását, fogyasztását. A marihuánáról még az sem mondható el, mint a mákról, hogy étkezési célra (is) alkalmas.
Ha van még egy kevés józanság a kormányunkban, akkor ezt az ötlet lesöpri az asztalról.
ila51
hurrá , még egy nemzeti , nemzeti marihuána , hátha ez már jobban sül el ! :(
ila51
@sbl: még nem sikerült megfejtenem :(
Feraj49
@dash: tegnap 17,54-re.Kedves @dash ! Oly annyira tisztában vagyok vele,.hogy előadásokat tartok "disco"-balesetekről,azok bekövetkezésének okairól .Így ehhez kapcsolódóan a kábítószerek fajtájáról és azok hatásairól is .Oldalakat írhatnék,családi tragédiákról de nem teszem.Nem kívántam taglalni a legális és az illegális drogokat.Az orvosi célra engedélyezetteket sem . Közös jellemzőjük,hogy mindegyik komoly pénzbe kerül,és ÁRTALMAS az egészségre. Használatukra -a fiataloknál- először baráti társaságokban kerül sor,és az egyén- baráti biztatásra- legtöbbször saját akaratából szokik rá.
Nem kívánok többet hozzáfűzni.
Talán két "érdekességet" megemlítek ! Tudtad-e,hogy egyes kutyatápban olyan adalék anyagok is kerülhetnek -"ízfokozóként"- melyre a "kedvenc" kutyus ha rászokik nem is fogad el más táplálékot.
Második:
Volt már rá példa - szerencsére nem hazánkban-,hogy gyerekeknek nyalókába kevertek "anyagot" kis mennyiségben,és az iskolai szünetekben először ingyen adták , majd később pénzért árulták azokat.Hála az éber pedagógusoknak lebuktak.
A Tündik bündije
Valójában az alkohol veszélyesebb, mint a marihuána.
A fűben semmi mesterséges "trágya" nincs, nem úgy, mint az alkoholban. A füvet ráadásul nem lehet túladagolni, de az alkoholmérgezésbe bele lehet halni. Az sem érv, hogy aki füvezik, az idővel erősebb drogokat kíván majd, mert ez igaz az alkoholfüggőkre is.
És hagy mondjak még valamit a "gandzsáról." A kendermag 80%-a fehérjékből és az emberi szervezet számára pozitív hatásokkal bíró nyomelemekből és ásványi anyagokból áll. Ráadásul marihuánaszívásba még senki nem halt bele. Kimutatták, hogy a halálos adaghoz 15 perc alatt kellene elszívni kb. 8 kiló füvet; ezzel szemben a dohányzás és az alkoholizmus naponta ezrek és tízezrek életébe kerül világszerte, családok millió mennek tönkre emiatt.
A fű felelős fogyasztása bizonyítottan pozitív hatással van egy csomó betegségre, a zöld hályogtól kezdve az asztma bizonyos formáin keresztül a különböző gyomorbántalmakig. Fájdalomcsillapító hatású is.

Úgyhogy végig lehetne gondolni, valóban a "juj, ez kábítószer!" jellegű beidegződés nem vezet-e alapvetően téves következtetésekre.
ila51
@sbl: viszont a Diószegi utca , ahova a TEK is flexxel jár itt van a szánkban , a többit nem is említem ...Kőris , egyebek ...szinte a szagát érezzük a sok lóvénak :(
Január
@A Tündik bündije: "A fű felelős fogyasztása bizonyítottan pozitív hatással van egy csomó betegségre, a zöld hályogtól kezdve az asztma bizonyos formáin keresztül a különböző gyomorbántalmakig. Fájdalomcsillapító hatású is."
A felsorolt bántalmakra van más "gyógynövény" is, még csak gyógyszer sem kell, aminek millió mellékhatása van.
Feraj49
Az "ellenvéleményen" lévőknek javaslom olvassák el a cikket a Propelleren,mely címe:"Rosszul lett a fűtől mentőt kellett hívnia"
kamazuka
A szabad üzemanyag használatot legalizálnák végre!
dash
@Feraj49: 5 éve vagyok fogyasztó de soha nem voltam rosszul tőle nem, hogy még mentőt hívni(nyilván egy olyan dílertől vette a cuccot aki szarik rá mit ad el a vásárlónak csak vigye). Én csak azt nem értem hogyan tartasz bemutatókat a drogokról ha még nem volt tapasztalatod velük?
De én itt be is fejeztem, birka nép a magyar... nézzétek csak a tévét higgyetek mindent el a médiának:) gratulálok!
na peace
sbl
@dash: Ami késik az jön!
De hát a te dolgod.
Csak az a gondolat idegesít, hogy amíg veled fognak vesződni, addig esetleg mehetnének egy infarktusos beteghez is a mentők és megmenthetnék.
Infarktust ugyanis az emberek általában nem az idióta fogyasztási szokásaik miatt kapnak ellentétben a drogosok rosszulléteitől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.