A fél ország azt találgatja mostanság, vajon Horváth András adóhatósági exrevizor (hivatalosan: ellenőrzési szakkoordinátor) miért így és most állt elő nagy vihart kavaró tanulmányával. Ebben azt írja le, miként szakosodtak komplett magyar és külföldi céghálózatok az általános forgalmi adó elcsalására, illetve jogosulatlan visszaigénylésére, és hogy milyen fiktív üzleteket kötnek egymással ennek érdekében. És persze leírja azt is, mennyire nem mozdul ennek a felszámolására az erre létrehozott ellenőrzési hivatal, azaz saját korábbi munkahelye, ahol másfél évtizedet töltött el, s amely nyomban feljelentést is tett – Horváth ellen.

(...)

A legszomorúbb mégis az, hogy a dolgozat alig karcolta meg a közvéleményt. Politikai-főhivatali segédlettel végrehajtott és eltussolt több ezermilliárdos lopásnak csak a gyanúja is számos, nálunk gazdagabb országban minimum ordítozós tüntetések kiváltója lenne. Itt meg azt találgatják legföljebb, mit akar ez a Horváth. Pedig ha a húszegynéhány oldalas iratot a milliárdos tételekben csaló cégekről és a leállított eljárásokról valóban konkrét és „okadatolt" háttéranyag támasztja alá – és Horváth ezt állítja –, akkor az nagyon kínos bírósági tárgyalási napokat hozhatna mind a „védett" vállalkozások, mind az ügyekben tétlenkedő adóhivatal számára. De lehet, hogy most mi álmodunk elképzelhetetlenül nagyot a magyar ugaron.

A teljes írás a Magyar Narancs blogján >>>

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@nehogymá: Az 1998-as Simicska APEH elnökének való kinevezésére gondolsz, mikor egyedül, egy hétvégét kutakodással eltöltött a hivatalban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
És ez csak az ÁFA. Ergo van ennek nem is kevés szja, és-vagy társasági adó vonzata is...
Sede
jövő héten már cikkezni sem fognak róla, ki fog hülni a sztori.
palika
Hogy mit akar ez a Horváth?egyszerű, legyen már vége ennek a maffia hatalomnak!! mszp, fidesz ezek együtt rabolják ki az embereket az adóhatóság közremüködésével!!! A kicsiket megadóztatni, de keményen, a nagyok meg fizessenek annyit az államkasszába amit egymás közt megbeszélnek, a többit meg zsebre, hogy a párt maradjon élen, a pártfunkcionárusok meg fogják be a pofájukat!!!
nehogymá
F VIKTOR bizony reá,akkor is nagyon dolgoztak,csak azt nem tudjuk miért.csak ugy mint most. néha nagyon izmosak a hétvégek bizonyos szerveknél.
gabrella
@Horizont: Én arra gondolok,hogy vihar előtti csend van.
kamazuka
Tételezzük fel,hogy a fentebb leírtak igazak.
Akkor a jegybanknak erről tudnia kellett!
Ha tudott errő,l miért halgatták el az adófizetők elől,s miért folytatták a feneketlen kút adózási politikát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.