A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) november 19-i döntésével tizenegy pénzintézettel szemben a végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt összesen 9 milliárd 488 millió 200 ezer forint összegű bírságot szabott ki.

A GVH közleménye szerint a 2011. november 23-án indult eljárásban a versenyhivatal megállapította, hogy az eljárás alá vont vállalkozások 2011. szeptember 15. és 2012. január 30. között jogsértést valósítottak meg azáltal, hogy a hitelkiváltó hitelek nyújtásának korlátozása révén a fix árfolyamú végtörlesztések csökkentése érdekében összehangolták a stratégiájukat, és ennek során üzleti titoknak minősülő információkat is megosztottak egymással.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@vidi500: Ebbe a kartellbe nyugodtan beveheted a magyar bankokat, élükön az OTP-vel!
Két éve egy riporter boncolgatta annak okát, hogy az OTP Romániában miért adja 8,9 százalékos THM-el ugyanazt a szabadon felhasználású személyi kölcsönt, amit Magyarországon 34 százalékos THM-el lehet a lakosságnak hozzá jutnia?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@F_Viktor: Minden kormány ideje alatt ez így szokott menni...ez alól egyik magyar kormány sem volt mentes...

Én is belenyúltam volna...

Szerinted az teljesen normális, hogy miközben a bankok okozták a válságot, egyedül ők azok, akik mentesülnek minden recesszió alól, míg a vétlenek fizetnek mindenért?!

Ez a világ rendje?

Emlékszem, 2009-ben egyik jobban, mint a másik, sírtak, hogy mekkora veszteségeik lesznek a válság miatt! Akkor kamatot emeltek, de kaptak az államtól vissza nem térítendő több száz milliós tőkeinjekciót (amit megint csak nekünk kell visszafizetni!), és 2010 elején mellüket döngetve közölték, hogy a válság ellenére is mekkora nyereséget sikerült elérniük!!

Na ez a pofátlanság netovábbja!!!

Én mindet, egytől-egyik a Dunába lőném őket!!! Jó, lehet, hogy nem oda, mert ilyen szeméttel, szarral nem szennyezném éltető folyónkat!!!
rugacs
@F_Viktor: Szerintem sokan lesznek!
Talán nem is ez lenne a megoldás, sokkal inkább az, hogy a vezetőket kellene kötelezni teljes anyagi felelősségre..
Talán...
SwordFish
Aki ez után orbánozik, annak teljesen elment az esze és csak a vak gyűlölet hajtja.

A bankokat ebben a témában védelmezni aljasság és butaság. Hogy melyik a rosszabb,
lehetne vitatni.

Aki a bankokat védelmezi vak orbángyűlöletében, annak elment az esze és már
sose tér vissza.

Ez a vízválasztó. Most már nem lehet a homokba dugni a fejeket.

Az igazságnak meg kell történnie. És igazság is fog szolgáltatódni.

És a bankok fizetni fognak.

Aki a bankokat védelmezi a magyar emberekkel szemben, csak mert utálja az Orbánt,
az egy aljas és buta hazaáruló féreg.

És ez akkor is igaz, ha fáj a pici lelkének, hogy kimondtam, de kimondtam, mert
ez az igazság.

A szembesítés mindig fájdalmas, igaz, gyurcsányisták? >:-))
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Ahhoz, hogy a megszámlálhatatlan hitelnek csak egy kis részét is vissza lehessen fizetni, valamiből ki kellett termelni.."

A múlt idő alapján arra következtetek, hogy ezzel a jelenlegi kormány IMF hitel visszafizetésére gondolsz? Igen esetén tévedsz. Termelés, gazdasági növekedés szinte semmi, a februári és az e heti, keddi USD államkötvények kibocsájtása is (3,25 + 2 = 5,25 milliárd USD!!) az IMF hitel értelmetlen visszafizetésének hozadéka. Februárban 5,37%-ra, kedden 5,95% kamattal adtuk el. Több, mint 3%-os felárral váltottunk ki egy hitelt!! Igaz, ebbe nem szól bele senki, nem ellenőrzi negyedévente senki, hogy mire, vagyis ki(k)re költjük. Mert az IMF stadionok építésére nem ad hitelt!

Írod:
"Ezek a megszorítások valójában átcsoportosítások...Innen elvesz, oda visszaad...
Ez fáj az egyiknek, de jó a másiknak..így működik.."

Itt lép képbe az igazságos elosztás...
10%-nak adunk, azt, amit a többi 80%-tól elveszünk? Máshol ez nem így működik...

Írod:
"Tudod, én azt tartom a legnagyobb ocsmányságnak, hogy elődeink felvették és felélték a hiteleket, és most nekem, nekünk kell visszafizetni..., és sokan vagyunk olyanok, akik ebből a jólétből egy fikarcnyit sem kaptunk!!"

Most mi van? Forint alapú kötvénykibocsájtás 3,5 éve két havonta, USD alapú pedig már 3 esetben volt.
Ezeket ki fogja visszafizetni 3, 5, 7, 10, 15 év múlva? S hová lettek ezek a pénzek elköltve? Mert a zemberek 80%-a jólétére, mert a zemberek nem azt tapasztalják.

Írod:
"És azt se felejtsd el, hogy ha kedvezett az ország megítélése az Uniónak, akkor kevésbé szálltak ránk, ha nem kedvezett (mint most), akkor rövidebb idő alatt többet kértek vissza.."

Ezt a "rászállást" és, hogy "többet kértek vissza", nem értem.
Az EU-s csatlakozáskor aláírt szerződéseket, alapelveket be kell tartani, ha azokat nem sértjük, akkor nincs "rászállás".
Vissza pedig nem kérnek, ha megfelelően használjuk fel a kapott pénzt (mert mi kapunk, vagyis többet kapunk, mint befizetünk)...
F_Viktor
@rugacs: folyt...

Vissza pedig nem kérnek, ha megfelelően használjuk fel a kapott pénzt (mert mi kapunk, vagyis többet kapunk, mint befizetünk). Azt, hogy mire kapunk, mire lehet felhasználni, azt az EP-ben ülő sok magyar képviselő is megszavazza.

Írod:
"Szerinted az teljesen normális, hogy miközben a bankok okozták a válságot, egyedül ők azok, akik mentesülnek minden recesszió alól, míg a vétlenek fizetnek mindenért?!
Ez a világ rendje?"

Számolj, mennyit fizettek már itt, Magyarországon vissza? Most nem hajlandóak lenyelni a tranzakciós (adót) illetéket.

Igen, ez a világ rendje. Nézd meg a világon a többi kormány mennyi pénzt ölt a megmentésükbe?! Nem jó-pofira mentették meg a bankokat a csődtől. Ezzel védték meg a betéteseket, valamint saját gazdaságukat. Matolcsy ezt másképpen gondolta, ezzel legalább 10-15 éves hátrányba taszította a magyar gazdaságot csak a környező országokkal szemben.

Írod:
"Emlékszem, 2009-ben egyik jobban, mint a másik, sírtak, hogy mekkora veszteségeik lesznek a válság miatt! Akkor kamatot emeltek, de kaptak az államtól vissza nem térítendő több száz milliós tőkeinjekciót "

Mit tudsz? Tudtommal a külföldi anyabankok fedezték a veszteségeket, emeltek tőkét Magyarországon.
F_Viktor
@SwordFish: Írod:
"Aki ez után orbánozik, annak teljesen elment az esze és csak a vak gyűlölet hajtja."

Aki ez után védi Orbánt, az szellemi fogyatékos, a világ működéséből semmit nem ért, szellemi képessége csak annyira terjed, hogy a kormány hazugságait befogadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.