Az MSZP kampányüzemmódra kapcsolt – mondta Mesterházy Attila a szocialisták szombati választmányi ülése után, amelyen kiegészítették a pártot kampányidőszakban irányító országos választási bizottságot.

A pártelnök elmondta: a választmány kinyilvánította, hogy csak az ellenzéki szavazótábor növelését célzó stratégiát tart elfogadhatónak, a már meglévő bázis újraosztását, a "torta újraszeletelését" nem. Ezért – folytatta – a bizonytalan szavazók problémáira összpontosítanak a kampányban, azokra adnak válaszokat, mert ez a célravezető, nem az, ha a baloldali ellenzék önmagával foglalkozik. Emellett "nagyobb kommunikációs fegyelmet" kértek a megszólaló szocialista politikusoktól.

Mesterházy: kampányüzemmódra kapcsolt az MSZP

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki a szocialisták meghívására ugyancsak felszólalt a választmányi ülésen, a sajtótájékoztatón azt mondta: elkötelezettek az MSZP-vel kötött egyezség fenntartása és megerősítése mellett, és a tanácskozáson senki sem fogalmazott meg ezzel ellentétes véleményt. Cáfolta, hogy az Együtt-PM az elmúlt napokban a szövetség újranyitását vetette volna föl az MSZP-nek. Azt mondta, ennek nem lett volna értelme, mert ez az a szövetség kínál alternatívát az Orbán-kormánnyal szemben, és éri el a lehető legtöbb – jelenleg 30 százaléknyi – szavazót.

Botka László választmányi elnök kérdésre válaszolva megerősítette: az MSZP biztosan befutó listás helyeket és egyéni választókerületeket ajánlott fel a DK-nak, de az nemet mondott erre. Azt mondta, nem igaz, hogy a Gyurcsány-párt több vezetőjével szemben kifogást fogalmaztak volna meg, csak a volt miniszterelnökről vélekedtek úgy, hogy akadálya a kormányváltó erők sikerének.

Mesterházy Attila kitért arra is, hogy az MSZP és az Együtt-PM egyéni jelöltjei egyforma arculattal kampányolnak majd. Erről a választmány részletes felvilágosítást kapott Szigetvári Viktortól és Karácsony Gergelytől, az Együtt-PM illetékeseitől. Elmondta, egyeztettek arról az általa javasolt aláírásgyűjtésről is, amelynek célja, hogy a stadionépítésre és futballtámogatásra szánt költségvetési pénzt egészségügyi célokra fordítsák. Ehhez várják a többi ellenzéki párt támogatását.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

valakiaki
Menjetek már az anyátokba a gyurcsány-fóbiátokkal!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@Sede: Talán még nem késő. Idő annyi mint a pelyva. Talán ebben az időben rájönnek arra, hogy Mesterházy lehet, hogy megmentette az MSZP-t, ha már mondja, de Orbán és a FIDESSZEL szemben harmat gyenge. Ötlettelen, megalkuvó mert csak abban akaratos, hogy Gyurcsány nem. Nos, így lesz a választások után egy győzelme. Legyőzte Gyurcsányt, vagy Gyurcsány öt, ha ez tetszik neki. Egoista, és nem várhatjuk hogy az érdekünkben egy picit hátrább lépjen. Csak le kellene mondania.
keresztapa
@Vizual: Viszont bent lesz a parlamentbe, neki ezzel a makacssággal talán csak ez a célja, nem a kormányváltás, fel ismerte,hogy a győzelem Bajnaival állom világ, valóságba nem kivitelezhető. Egyedüli vesztesei maguk a párttagok,hogy engedik ezt az agyament összefogási bohózatot! Ezt nevezik összefogásnak, együtt- nek, hol vannak az igaz érzelmű pártagok, akik az összefogást értelmezni tudják? Vagy már csak a zselés hajú öltönyös vezető van a hatalomért?
Sede
mesterházy a saját és szűk cimbikörének pecsenyéjét sütögeti.
dehogy akarnak ők nyerni!
keresztapa
@Sede: Én is hasonló gondolattal vagyok,mintha rettegne attól a gondolattól hogy erős, de a valóság az, hogy csak Gyurcsány felé van ez meg, mert tudja, hogy a párttagság többsége: Gyurcsány ellenes, mert a tagság kisebbsége a DK- ba menekült. Így egységről már csak ezzel a személlyel képes, aki csak a finisbe lépett a haszonra hajtva, ez lesz a veszte, de az MSZP pártnak is, ha nem térnek a valóság medrébe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.