Az MSZP kampányüzemmódra kapcsolt – mondta Mesterházy Attila a szocialisták szombati választmányi ülése után, amelyen kiegészítették a pártot kampányidőszakban irányító országos választási bizottságot.

A pártelnök elmondta: a választmány kinyilvánította, hogy csak az ellenzéki szavazótábor növelését célzó stratégiát tart elfogadhatónak, a már meglévő bázis újraosztását, a "torta újraszeletelését" nem. Ezért – folytatta – a bizonytalan szavazók problémáira összpontosítanak a kampányban, azokra adnak válaszokat, mert ez a célravezető, nem az, ha a baloldali ellenzék önmagával foglalkozik. Emellett "nagyobb kommunikációs fegyelmet" kértek a megszólaló szocialista politikusoktól.

Mesterházy: kampányüzemmódra kapcsolt az MSZP

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, aki a szocialisták meghívására ugyancsak felszólalt a választmányi ülésen, a sajtótájékoztatón azt mondta: elkötelezettek az MSZP-vel kötött egyezség fenntartása és megerősítése mellett, és a tanácskozáson senki sem fogalmazott meg ezzel ellentétes véleményt. Cáfolta, hogy az Együtt-PM az elmúlt napokban a szövetség újranyitását vetette volna föl az MSZP-nek. Azt mondta, ennek nem lett volna értelme, mert ez az a szövetség kínál alternatívát az Orbán-kormánnyal szemben, és éri el a lehető legtöbb – jelenleg 30 százaléknyi – szavazót.

Botka László választmányi elnök kérdésre válaszolva megerősítette: az MSZP biztosan befutó listás helyeket és egyéni választókerületeket ajánlott fel a DK-nak, de az nemet mondott erre. Azt mondta, nem igaz, hogy a Gyurcsány-párt több vezetőjével szemben kifogást fogalmaztak volna meg, csak a volt miniszterelnökről vélekedtek úgy, hogy akadálya a kormányváltó erők sikerének.

Mesterházy Attila kitért arra is, hogy az MSZP és az Együtt-PM egyéni jelöltjei egyforma arculattal kampányolnak majd. Erről a választmány részletes felvilágosítást kapott Szigetvári Viktortól és Karácsony Gergelytől, az Együtt-PM illetékeseitől. Elmondta, egyeztettek arról az általa javasolt aláírásgyűjtésről is, amelynek célja, hogy a stadionépítésre és futballtámogatásra szánt költségvetési pénzt egészségügyi célokra fordítsák. Ehhez várják a többi ellenzéki párt támogatását.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

valakiaki
Menjetek már az anyátokba a gyurcsány-fóbiátokkal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Eddig egyetlen bizonytalan szavazót nem tudtak megszólítani. A Fórum műsorába telefonált ma egy ilyen szavazó, ő azt mondta, hiába erőlködnek, ha nincs teljes összefogás, úgy maradnak. Nagyon bután gondolkodnak.
kkalman
Ezek is hülyék annyira, hogy ne lássák be a nyilvánvalót. Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri az eseményeket, az tisztában van azzal, hogy Gyurcsány nélkül nem tudják legyőzni az Orbánt. Az a 30%, amiről az MSZP beszél, hogy annyian szavaznának rájuk, és az Együtt 14-re, nagyon kevés a győzelemhez.
Végül is az emberi hülyeség rendszer és pártsemleges. Ez a hülyeség szerencséje, mert így maradhat hosszú életű. Akár az emberiséget is túl élheti.
Desischado
Hát szerintem is markánsabb összefogás kéne! De azért az is kéne, hogy a sok hülye, aki örül, ha valamit kap Orbánéktól, el kezdjen már gondolkodni! Mert nagyon sokan vannak közömbösek, és szellemi sötétek, akiknek mindent be lehet adni! Mesterházyéknak ezeket kellene felvilágosítani! Gyurcsányt én sem szivesen látnám a szövetségben, mert bizonyíthatóan csak a hatalomra pályázik, és ezért sokat is tesz, de nekünk váltás kell, hogy megszabaduljunk a Fidesztől, és ezért kell minél jobban összefogni! Bár igyekeznek, de erőteljesebb összefogás kell!
Sede
nem kell kapkodni, van még 4 és fél évetek felkészülni a választásra.
mivel a soron következővel már nem kell foglalkonoznotok, azt már elbaltáztátok.
addig is: üljetek fel a gázrezsóra, mert langyosak vagytok.
valakiaki
Menjetek már az anyátokba a gyurcsány-fóbiátokkal!
Vizual
Hát ennyi a kampány nyitó. Gyűjtsünk aláírásokat ! Mint a FIDESZ. De még a hülye is látja, hogy nem fog menni, ha már mindenki fél. Vagy belezúgnak megint egy 200 ezres eredménybe, a FIDESZ 2 milliós aláírásgyűjtésével szemben.Vagy ebben sincs igaza Mesterházynak. Borítékolom a sajtó "magasztaló" értékeléseit. Hoppál károgását, és Selmeczi lekicsinylő szövegét.
A franc vigye ! Gyengék, gyengék, gyengék !
Talán az új iskolatakarékkal sikeresebbek lennének.
Vizual
@Desischado: Te mint láthatóan baloldali, FIDESZES propagandát nyomsz. Gondolkozzál egy kicsit ! Értsd meg, Gyurcsány nélkül nincs győzelem. Esély sincs rá.
magyarbakancs
Az MSZP kevés mint dobos tortában az ütem érzék.
magyarbakancs
@Vizual: Gyurcsány nélkül nem lehet a baloldalnak összefogni.
Mesterházi óvatos politizálása a semmibe vezet.
Sede
@magyarbakancs: semmibe vezet?
már megérkeztek oda.
Vizual
@Sede: Talán még nem késő. Idő annyi mint a pelyva. Talán ebben az időben rájönnek arra, hogy Mesterházy lehet, hogy megmentette az MSZP-t, ha már mondja, de Orbán és a FIDESSZEL szemben harmat gyenge. Ötlettelen, megalkuvó mert csak abban akaratos, hogy Gyurcsány nem. Nos, így lesz a választások után egy győzelme. Legyőzte Gyurcsányt, vagy Gyurcsány öt, ha ez tetszik neki. Egoista, és nem várhatjuk hogy az érdekünkben egy picit hátrább lépjen. Csak le kellene mondania.
keresztapa
@Vizual: Viszont bent lesz a parlamentbe, neki ezzel a makacssággal talán csak ez a célja, nem a kormányváltás, fel ismerte,hogy a győzelem Bajnaival állom világ, valóságba nem kivitelezhető. Egyedüli vesztesei maguk a párttagok,hogy engedik ezt az agyament összefogási bohózatot! Ezt nevezik összefogásnak, együtt- nek, hol vannak az igaz érzelmű pártagok, akik az összefogást értelmezni tudják? Vagy már csak a zselés hajú öltönyös vezető van a hatalomért?
Sede
mesterházy a saját és szűk cimbikörének pecsenyéjét sütögeti.
dehogy akarnak ők nyerni!
keresztapa
@Sede: Én is hasonló gondolattal vagyok,mintha rettegne attól a gondolattól hogy erős, de a valóság az, hogy csak Gyurcsány felé van ez meg, mert tudja, hogy a párttagság többsége: Gyurcsány ellenes, mert a tagság kisebbsége a DK- ba menekült. Így egységről már csak ezzel a személlyel képes, aki csak a finisbe lépett a haszonra hajtva, ez lesz a veszte, de az MSZP pártnak is, ha nem térnek a valóság medrébe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.