Az idén várhatóan emelkedik a kábítószer miatt kórházba kerülők száma az előző évekhez viszonyítva – mondta Zacher Gábor toxikológus a rendőrséggel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten. Hozzátette: idén 2200-ra tehető a kábítószer miatt kórházba kerülők száma, ami emelkedést jelent a tavalyi mintegy 2000-hez és a tavalyelőtti 1800-hoz képest.

Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-Főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztályának munkatársa a dizájnerdrogok veszélyére, azok bizonytalan összetételére hívta fel a figyelmet, és arra, hogy a jellemzően Kínából érkező szintetikus szerekről maguk az eladók sem tudják pontosan, milyen összetételűek.

Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője azt hangsúlyozta, nagyon nagy a felelőssége a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy a gyerekeknek megfelelő információik legyenek, és meg tudják állni az ilyen szerek kipróbálását.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Én nem értem a tönkrement fiatalokat, öregeket stb. hogy miért önmaguk ellen fordulnak miért nem azokat gyilkolják akik tönkretették őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.