A békéért imádkoztunk, a békét kértük a csíksomlyói Szűzanyától a pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi búcsún a zarándokokkal – jelentette ki a közmédiának nyilatkozva a zarándokok között jelen lévő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A Kereszténydemokrata Néppárt Csíksomlyóra rendszeresen visszatérő elnöke rámutatott: a litániában is azt imádkoztuk a hívekkel, hogy a Szűzanya a béke királynője, és a hegynyeregben több százezren kértük tőle a békét.

Hogy segítsen minket abban, hogy végre békesség legyen, mert ez az emberiségnek és nekünk, magyaroknak is a létérdekünk

- fogalmazott.

Semjén Zsolt ezért imádkozott a zarándokokkal

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b7), Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke (b1), Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője (b2), Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke (b3), Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, (b4, Korodi Attila csíkszeredai polgármester (b5), Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke (b6), Habsburg György párizsi magyar nagykövet (b8) és felesége, Habsburg Eilika (b9) a csíksomlyói búcsú szentmiséjén a Hármashalom-oltárnál, a Kis- és Nagy-Somlyó-hegy közötti hegynyeregben 2024. május 18-án. MTI/Kátai Edit

A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" – összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a közmédiának nyilatkozva elmondta: a Csíksomlyóhoz közeli Csíkkarcfalva szülöttjeként számára a zarándoklat távban rövidebb, de lélekben ugyanolyan hosszú és mély, mint bárkinek, aki bárhonnan Csíksomlyóra zarándokol.

Emlékeztetett: a csíksomlyói búcsú jó alkalom elcsendesedni, imádkozni és arra gondolni, hogy a jövőt illetően mire van szüksége a magyar közösségnek a Kárpát-medencében ahhoz, hogy építkezni tudjon.

"Azt gondolom, 2024-ben annál fontosabbat nehezen lehetne mondani, mint hogy legyen béke, mert a béke az életnek a támogatását, életpártiságot jelent. És aki az élet pártján van, az az építkezés pártján van, és az tulajdonképpen a Teremtő pártján van, a Teremtő mellett áll" – foglalta össze Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke szerint óriási feltöltődést nyújt, ha az ember része lehet a nagyon sok emberből összeálló zarándokseregnek. Úgy vélte, ha több százezer ember egyszerre gondolkodik, imádkozik, annak biztos, hogy van eredménye a lelkekben, a közösségben.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Békességért imádkozik a tróger keresztény, miközben folyton gyűlöletet keltenek itthon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Nem követem az eseményeket, de a pedofil simogató Balog püspök is ott virít a többiek között, vagy ő csak kéjutazásra megy közpénzből?: A mi adóforintjainkból?:

"Szállodák, pálmafák: százmillióba is kerülhetett Novák Katalin és Balog Zoltán ausztráliai útja"
hang.hu/magyar-hang-plusz/szallodak-palmafak-szazmillio-novak-katalin-balog-zoltan-ausztralia-ut-161697
jáger laszló
Semjént +szállta a szentlélek imádkozás közben!?
Gondolom én!
Ha nem,hát nem!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Semjén, te szégyentelen mocsok! Inkább menj rénszarvasokat lövöldözni helikopterről!
Aljas szemét ember!

"Ahogy azt korábban megírtuk, Semjén Zsolt évek óta vesz részt svédországi vadászatokon, amelyeket a Magyar Nemzet "luxusvadászatnak" nevez. Szintén a lapnak beszéltek vadászatszervezők arról, hogy a miniszterelnök-helyettes 2012 óta (kivéve 2014-et) minden évben egyszer látogat a skandináv országba, és elsősorban jávorszarvasra, rénszarvasra, valamint siketfajdra vadászik. Ezek az alkalmak a lap szerint 4-5 millió forintba kerülnek.
Egy tavaly szeptemberi vadászaton helikoptert is béreltek, ezzel értek utol egy rénszarvast, amit Semjén elejtett. A kilőtt állatot is a helikopter szállította el, egy kötélen lógott a tetem."
index.hu/belfold/2018/03/09/videon_ahogy_semjen_kilott_szarvasat_helikopterrel_szallitjak_el/

Undorító féreg aki ilyet képes megtenni...
Nyírfa
@Béla333: 12.24

Van még az undorítónál is kifejezőbb meghatározása a semjéni kereszténységnek?
CsipkeRózsa
@Béla333: 12:18

Szerintem ott van az egyik képen, ahol sokan ülnek, Katalin feldíszítve, beszédet mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.