Három fiatal sétálni indult a Dunaalmás közeli erdőbe, hozzájuk csapódott egy kutya. Hazatéréskor fegyvert fogtak rájuk, életveszélyesen megfenyegették őket, a kutyát pedig kilőtték – írja az Index.

A helyi vadásztársaság vezetője szerint mindez nagyon valószínűtlen, de egyébként sem kellett volna sötétben kivilágítatlanul az erdőben tartózkodniuk, mivel éppen vadászat folyt – írja az Index.

Az egyik fiú beszámolója szerint három 22 éves fiatal, két fiú és egy lány kisétált a Dunaalmás közelében lévő Kőpitére szeptember 14-én. Azt nem tudták, hogy vadászat zajlik a területen.

A fiatalok délután 5 óra körül indultak el, útközben hozzájuk csapódott egy kutya, aki végig kísérte őket. Mivel felmásztak egy lesre is, orvvadásznak nézhették őket. Hazafelé egy vadász megállította a csoportot és az egyik fiú elmondása szerint rájuk ordított, hogy feküdjenek a földre, különben agyonlövi őket. „Azt hittük, ott konkrétan meg fogunk halni" – mesélte a fiú a lapnak.

Arról érdeklődött, hogy kitől kaptak engedélyt az erdőben tartózkodásra, tudakolta, hogy kié a kutya. A választ azonban nem várta meg, hanem agyonlőtte az állatot.

Kocsis Endréhez a vadásztársaság elnökéhez erről az esetről nem érkezett bejelentés, de egyik kollégájáról sem feltételezi, hogy fegyvert fogott volna a fiatalokra, de szerinte az is „kizárt dolog", hogy bármelyikük indokolatlanul kilőtt volna egy kutyát

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nem az a buznyák vadász lőtte le a kutyát, hanem a kutya ijedtébe öngyilkos módon agyonlőtte magát!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vasárnapiiskolás
@Nakimaga: Én úgy gondolom a dugás független az időtől,helytől és a fényviszonyoktól,ha csak nem kötöd össze filmezéssel:)))
Nakimaga
Szeptember 14 -t olvastam,mégis a mostani szürkület ugrott be,elnézést a kirándulók fényviszonyaira,de ahogy ők sem,én sem olvastam a meg hirdetett vadásznapot,valószínű,besétáltam volna az erdőbe én is ,bár kellett volna puskalövéseket hallani addig is ,gondolom,ha nem a nyúl vitte a puskát !
Gyuri Géderről
Ilyen, még a kommunyista rendszerben sem volt, csak az azt megelőző Horthy érában, amikor is kilövési engedély volt a földbirtokos úr földjére tévedt kutyára és emberre egyaránt. Kell nekünk az egyház támogatta Horthy restauráció? A vele járó bikacsök, puska. Magyar ország tuti jól teljesít!
Lehet, hogy hamarosan a tisztelt vadász urak lesznek a cső másik végén?
Desischado
Nem hiszem, hogy a fiatalok kiálltak volna a nyilvánosság elé, ha hazudnának. amúgy meg annyira abszurd a történet, hogy ép ezért biztos vagyok benne, hogy igaz! semjén zsóti meg nagy kersztény létére, maga is nagy vadász!
Bár ez nyilván belefér neki... Végtére is, a vadászat, meg az öldöklés, belefér a keresztény elvekbe, igaz, zsóti?
kkalman
Valamikor, amikor még nem okozott problémát, hogy nagyobb távolságokat tegyek meg gyalogosan, sokat jártam az erdőket, éjjel, nappal. Soha nem kellett attól tartanom, hogy egy vadász rám lő, vagy csak egyszerűen rám fogja a fegyvert. Igaz, nem is volt ennyi újsütetű, vadásznak csúfolt, uborkafára felkapaszkodott senkiházi az erdőkben.
A gengszterváltással akiben egy kis gyilkolászó hajlam volt, és mellé csengetni is tudott a megfelelő helyen, "vadász" lett. Messze attól a vadásztisztességtől, amit Fekete István, Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán, Molnár Gábor számtalanszor megírtak a könyveikben.
Lassan úgy néz ki, "vadászaink" lőnek mindenre, ami mozog az erdőben, sokszor következmény nélkül. Éppen úgy, ahogyan most is.
nahát
Érdekes, engedély kellene az erdőben tartózkodáshoz? Este ,szürkületben, nem lehet vadászni pont a csökkent látási viszonyok miatt. Vadászt bárki játszhat, csak puska és ruha kell hozzá . Akár orvvadász is lehetett. De ha tényleg vadász is volt, ehhez is mint sok mindenhez pénz kell , nem ész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.