A kommunista diktatúra hatalmi működésének feltárása lesz a Nemzeti Emlékezet Bizottsága feladata. Létrehozását pénteken törvényjavaslatban kezdeményezte Navracsics Tibor igazságügyi miniszter. A kormány lehetővé tenné, hogy a diktatúrában megfigyeltek nyilvánosságra hozzák megfigyelőik nevét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Brother Louie
Nem volna egyszerűbb egy kerekasztal beszélgetést rendezni Deusch Tamás, Rogán Antal, Orbán meg a többi volt ifjúkommunista, a magyarszocialistamunkáspárti Kövér meg a kommunista besúgó Martonyi külügyminiszter úr részvételével?

Körbeülhetnék Pozsgay-t és nosztalgiáznának Csillebércről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
@magyarbakancs: Mára már csak - álom - emlék!
kedwes
@nyanya001: Az igen magas szintű bizottság tagjai, mind-mind fel voltak mentve történelemből!
valakiaki
A módszertant nagyon is jól ismerik ezek, bár bőszen kommunistáznak, de amit cselekszenek az maga a kommunizmus, leszámítva a jó dolgokat mint mindenkinek munka, kenyér és lakhatás stb.
Kala Majka
"A Kádár korszakban legalább jól éltünk."

Mármint azok, akiket nem végeztetett ki, vagy nem zárt börtönbe Kádár.

Nem is tudom, de valaki talán megmondja, hogy mikor is szabadult ki Hamvas Béla a csavarraktárból?
coyote3
Kérdezzék meg a zsírdisznót, Lenin legjobb tanítványát...
Vizual
@Kala Majka: Tudod a hivatalos adatok szerint az 56-s forradalom miatt kivégzettek és az 50-s évek kivégzettei, hazaárulás és stb, kb 170-n voltak, akik között van a Gyulai kivégzését végrehajtó Sós nevű briganti. A hivatalos álláspontok szerint, a Kozma u.-i temetőben vannak a köztörvényesek is akik valamilyen súlyos bűncselekményt is elkövettek. Tudod Kalákamajka, kicsit tájékozódni kellene. Mert semmi nem fehér és semmi nem fekete. Akiket jogtalanul végeztek ki, azokat nyugodtan mondhatod, hogy a rendszer, nem a kommunizmus, mert azt Sztálin építette, hanem a szocializmus építése (!) végezte ki.
Számomra a szocializmus építése a "Vidám Barak" nyugati elnevezése volt. De talán elmondhatnád, csak úgy név nélkül, milyen hátrányt is szenvedett el a családod abban az időben. Mert gondolom Te egy tinédzser vagy, aki manapság nem hordhat miniszoknyát, mert nem "illik". :)
/ Csak megjegyzem, hogy a liberális időkben kb 12 ezer fogvatartott volt. Ma börtönöket szándékoznak építeni, mert kb 17 ezer van. Igy jó ? / ...de mondhatnám, hogy a testi sértéses és élet ellenes bűncselekmények növekednek.
De ki is volt Hamvas Béla...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.