Rogán Antal kedd reggel kiállt Rezesova háza elé háborogni és törvénymódosítással fenyegetni. Estére Rezesova börtönben volt.

Rogán húzása a demagógia nagyon kellemetlen formája. Alig néhány centire van attól, amikor fáklyás felvonulást tart a Jobbik, mert bűnözőt szimatol a környéken. Annyival jobb, hogy az önbíráskodás kultuszát óvatosabban ápolja. Annyival rosszabb, hogy nagyhatalmú emberként azt ígéri, hogy olyan lesz törvény, amilyen az éppen háborgó hangulatunk.

Rezesova ügyében van néhány szempont, ami miatt az őrjöngés könnyen jön:
- gazdag,
- szlovák,
- ivott.

(...)

Teljesen abszurdnak tűnik azt számon kérni a bíróságon, hogy a vádlott lakásviszonyait figyelembe véve döntsön előzetes és a házi őrizet között. Aki nagyon szegény, és mondjuk fűteni sem tud, az egyáltalán ne is menjen börtönbe, mert otthon biztos rosszabb neki? Ugyanez a logika volna.

Magyari Péter írása a 444-en olvasható >>>

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@genyó kapitány: - Nem "megölte", hanem halálos közúti balesetet okozott, ami nem ugyanaz. (A hőbörgő zugjogászok szerint persze ugyanaz, a törvény szerint viszont nem, és engem utóbbi érdekel jobban.) Ilyen cselekményért mások sem kapnak többet, lásd Stohl, vagy Császár Előd. Hogy miért nem, azon lehet vitázni, de hogy ez nem ugyanaz a kategória, mint pl. amikor megfojtották a pécsi lányt, az eléggé világos.

- "Megvásárolta" ezt bizonyítani kellene, anélkül ez is csak piaci hőbörgés

- Nem jogi kiskapu, hanem konkrétan nincs sehol rögzítve, hogy házi őrizetet csak szobakonyha garzonban lehet eltölteni. (Most sem ezért - a lakása színvonala miatt - vitték be egyébként újra, hanem az állampolgárságával összefüggésben.) Mellesleg Tasnády, Vizoviczky meg a többi sokkal fényűzőbb palotákban szokott "raboskodni", arra valahogy nem cuppantatok rá, Rogántóni vezényletével...

És akkor máris áll, hogy ellenben Rezesova meg miért csapta ki a biztosítékot, azért mert
- gazdag,
- szlovák,
- ivott.

Gratula, remekül asszisztáltok Rogán (és a kormány) legalantasabb ösztönökre épített kampányához. Addig sem a NAV-botrányról van szó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
YAK
Azért mégse dobott meg flakonnal egy rendőrt. Ott azért még nem tartunk.
coni
Rogánnak nem került sokba ez a választási színjáték (az általuk megnyomorított tömeg ugrik minden ilyen dologra), olcsón megússzák a választást. A legnagyobb tétel a rezsicsökkentés lesz, de májustól majd felemelik az árakat, hogy pótolják a kieső ÁFA veszteséget.
Kihasználják, hogy minden második magyarnak gondot okoz a 4 számtani alapművelet is, így bármit elhisznek, csak a vezír mondja.
JAJMÁR
@genyó kapitány: 18:20 Igen, szörnyű baleset történt, és történik sok esetben, de egyik sem okozott még ilyen felháborodást, mint ez! Pedig, sajnos naponta halnak meg az utakon emberek, és vezetnek ittasan és hajtanak gyorsan. Elolvassuk a hírt, és ha nem érint, elfelejtjük. Ezt miért nem?
Talán azért, mert szlovák, mert gazdag? Azért, mert a média folyamatosan nyomja elénk, mert ez lehet egy gumicsont, amin jól el lehet rágódni, és a reménytelenségtől kiúttalan emberek ráönthetik dühüket? Igen, ezért!
Amit Eva Rezesova tett bűncselekmény, és a hatályos törvényeink értelmében el is fogják ítélni.
Ez azonban nem fog segíteni a reménytelenségben élők helyzetén.
genyó kapitány
@JAJMÁR: A gond a kettős mércével és a rendszer kiskapuival van.
Azzal, hogy ha átlagbéres apuka okoz ilyen balesetet lecsukják legalább 10 évre, de gazdagék ebből is kivásárolják magukat.

Nem érdekel, hogy szlovák és a gazdagsága sem érdekelne, ha ezzel nem vásárolhatna magának kiváltságokat.
JAJMÁR
@genyó kapitány: 13:26 Igen, a gazdag ember jóval többet megengedhet magának és ez még törvényes is. (A gazdag meg tudja fizetni a jó ügyvédet, a szegény mellé meg kirendelnek egyet hivatalból).
Minden téren így van ez.
Ugye nem gondolod, hogy a politikus édesanyja is hónapokat vár egy vizsgálatra? Azt sem, hogy kis hazánkban minden milliárdos megérdemelten az? Ugye tudod, hogy vannak akik nem tudják megvásárolni a gyógyszereiket sem? Mások pedig plasztikai műtétekre járnak. Vannak akik luxuskörélmények között élnek, és vannak, akiket az utcáról is kitiltottak.

Mindig is voltak és lesznek különbségek. Sokféle kiváltság megvásárolható :) Van viszont egy réteg, amelyik már az élelmet is nehezen tudja megvenni magának.
Az elkeseredett népnek kell konkrét ok, amiért, akit, akiket hibáztatni lehet. Úgy érzem, hogy a Rezesova ügy magasra lett emelve, és céltábla az árnyoldalon élőknek. Ez a bajom ezzel az üggyel, és természetesen elvárom, hogy megbüntessék.
Az I.fokú tárgyalásnak van vége, az ítélet még vissza van, kíváncsi vagyok mi lesz a vége :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.