A vártnál is jobban nőtt a magyar gazdaság – értékelte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján.

A KSH szerdán azt közölte, hogy a bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, és 0,9 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

A Fidesz szóvivőjének értékelése szerint az adatok visszajelzést adnak arról, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a kormányváltás idején, mint ahogyan azt a piaci elemzők előre jelezték, és mint az európai országok általában.

A gazdasági bővüléshez "hozzáadva" a beruházások növekedését, a foglalkoztatottság emelkedését és a javuló külkereskedelmi többletet kijelenthető, hogy "minden okunk megvan a bizakodásra" – mondta Zsigó Róbert.

Hozzátette, a tartós növekedés azt jelenti, hogy a magyar gazdaság még több embernek tud munkát és így biztos megélhetést nyújtani.

"A magyar emberek már láthatják munkájuk értelmét és annak a bizonyságát, hogy jól tették, amikor 2010-ben hátat fordítottak a kudarcokkal teli Gyurcsány-Bajnai-korszaknak" – fogalmazott.

Zsigó Róbertet a sajtótájékoztatón megkérdezték arról, eltökélt-e kormánypárt abban, hogy még a jövő évi parlamenti választás előtt rendezi a devizahitelesek helyzetét.

A szóvivő azt válaszolta, szeretnék, ha a kilakoltatási moratórium ideje alatt minden olyan ügyre pontot tudnának tenni, amellyel a kormány a jelenlegi gazdasági helyzetben segíthet a devizahiteleseknek. Ehhez azonban szükség van a Kúria jogegységi határozatára és az Alkotmánybíróság állásfoglalására – tette hozzá, úgy fogalmazva, hogy amikor megszületnek e döntések, "nem fogunk késlekedni".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kala Majka
Akkor a vártnál többet visznek ki az országból a "befektetők".
dömdödöm
a vártnál több adót csalnak el némi asszisztenciával :-(
egyember
A kijelentés a harmadik negyedéveket hasonlítja össze. Tavaly katasztrofálisan rossz volt a termés az időjárás miatt. Az idén jobb volt. Az eredmények ilyenkor jelentkeznek.
(tegnap hasmenésem volt, ma -ehhez képest- jobban érzem magam ...)
turul72
Már megint ezek a fránya számok.
A KSH megint hozza a formáját, és csak a felét mondja el a valóságnak. A tavaji hasonló időszakhoz viszonyít, mikor a gazdaság zuhant, mint a feldobott kő. Abba az adatba belejátszott a rossz mezőgazdasági adat, az ideibe meg a jó mezőgazdasági adat. Ennyi.
Idén összességében kb 0.5%-kal nőtt valóságosan a GDP úgy, hogy az ipari termelés ugyanennyivel csökkent, a fogyasztás nem nőtt, mint azt már sokadik éve várják az egykulcsostól. Csak a mezőgazdaság húz valamennyit.
És ez a győzelmi jelentés. Természetesen ennek is örülni kell.
Persze azért megkérdezném, hogy hol van ez Kuszaszem 6-8%-os tündérmeséjétől
kukac50
2012 szeptemberétől 1013 szeptemberéig 0,5 % volt a gazdasági növekedés.
Akkor miért 1,8 % ról beszél a Fidesz?
Hiányoztak matekóráról??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.