Nem lélegezhetnek fel Iványi Gáborék a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnél. Ezúttal szakértői vizsgálatot kíván indítani a kormány,többek között azért, hogy megállapítsák: valóban vallási tevékenységet végeznek-e. Iványi Gábor levélben fordult Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez. Levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány, illetve a minisztérium intézkedési már több mint szőrszálhasogatóak. A minisztérium azt kívánja egyébként szakértővel vizsgálni többek között, hogy Iványiék valóban vallási tevékenységet végeznek-e (!).

Forrás: hirhatar.hu
Feltöltő: hetöndöe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Lassan nem kéne elgondolkodni egy kicsit ezeknek posztkommunista barom fidesznyikeknek?

"„húsz éve szervezett formában, vallási közösségként működik Magyarországon” egyházunk, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, vagy nem. Erre nézve javasoljuk előkeresni a hét év üldöztetésünket lezáró, 1981-es állami elismerésünk tényét rögzítő hivatalos közlöny az évszeptemberi számát, illetve az 1990. évi IV. törvény következtében hasonlóan hivatalosan megjelent közleményt, mely tudtul adta, hogy az (akkor) új egyházi törvénynek megfelelően mindenféle külön eljárás nélkül a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, mint létező és működő egyházat a bíróság új bejegyzési számmal látta el.

Azt már szinte csak zárójelek között említem meg, hogy illő volna komolyan venniük az Alkotmánybíróság 6/2013.(III.1.) számú határozatát is (mely hatályos és megsemmisíthetetlen), ami határozottan kimondja, hogy egyházunk is azon felekezetek között van, melyek egyházi státusza elvitathatatlan, s hogy jogainkat 2012. január 1-jével a Magyar Államnak kötelessége visszaállítani."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.