Az „emberek" úgy látják: szar se változik itt, azaz mindegy melyik oldal tekeri a kormánykereket. És a mindegyben Orbán a legjobb. Ahogyan a szarseváltozikittbe, úgy az Orbán-féle Fideszbe is beletörődött mindenki, így a tavasszal a rendszer konszolidációja következhet.

Nem volt elég erő a baloldali és liberális, de nem balliberálisellenzékben, hogy alternatívát mutasson. Keszthelyi András, az utóbbimásfél évtized meghatározó politikai tanácsadóinak egyike a Beszélőnek adott fölöttébb őszinte és mély interjújában azt mondta: ezt az egészet már húsz évvel fiatalabbaknak kellene csinálniuk.Csakhogy azok a srácok kocsmaasztalnál üldögélnek, s ennekannyiznak. Nézik, ahogyan az utóbbi huszonpár év legvisszataszítóbb kormánya saját vidámparkjává alakítja az országot, s csupán azért nem írja bele az alaptörvényébe, hogy Magyarország államformája seggnyalás, mert lemerült Szájer József iPadje.

Ha pedig a fiatal értelmiség kiábrándul, s a Facebook-világon kívüliaktivitása csökken, akkor természetes, hogy a hírek iránt kevésséfogékony, ám a közélet főbb eseményeit visszafogottan követő kollégák istávolodnak az eseményektől.

A Magyarországútelágazódásban inkább leülnek pihenni.

Az úgynevezett elmúlt nyolc év után még nagyon sokan elhitték, hogyvalami történik. Végül történt is. Ideszabadult Orbán Viktor a látomásaival, s maga köré gyűjtötte a szervilizmus-ranglista éllovasait, majd követhetetlen akciókba kezdett.

Pető Péter írása az Elkúrtan blogon >>>

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Véletlenek nincsenek . A dolgok vagy a jó irányba mennek vagy nem . Most az utóbbi a valószínű .Nagyon sokan tudják ezt és egyáltalán nem törődtek belel a jelenlegi helyzetbe ,előbb vagy utóbb lépni fognak valamit remélhetőleg a törvényes demokratikus keretek között .
Kala Majka
Már 1989-ben, azaz eleve el lett szúrva az egész.

Méghogy "Demokratikus ellenzék", aminek nevezte magát a szervezkedés.

Hová is tűnt a legjava? Mi lett az MDF-ből, az alig magukra találó kisgazdákból, a Bajcsy Zs. társaságból, a KDNP-ből? Ki fúrta meg az Inconnu Csoportot és a többieket?

Maradtak az ősbolsi dinasztiák új jelmezben és meggazdagítva.

A "rendszerváltók" damaszkuszi útja teljes és örök körforgalomra lett kiépítve. Se ki, se be nem lehet sorolni róla.
Kala Majka
Méghogy elágazás!

Nem volt itt kérem szépen semmiféle elágazás. Sőt! A heuduskákkal, dánielpéterekkel, hellerágnesekkel egyenesen a Lenini útra terelték vissza a forgalmat Lenin hűséges fiai és unokái.
Kala Majka
@2astalavista: !

A kormánykerék összefogása ragszalagokkal már megtörtént. Másra pedig nincs szüksége a világpolitikának, se fékre, se pedálra, se irányjelzőre.

A lejtőn üzemanyag nélkül is gurul a járgány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.