A Fidesz kommunikációs igazgatója azt tartaná helyesnek, ha az érintett állami cégvezetők eleve fel sem vennék milliós jutalmaikat.

Ha már felvették, fordítsák jótékony célra – erősítette meg Kósa Lajos Fidesz-alelnök korábbi szavait Kocsis Máté keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kérdésre reagálva kijelentette: a Fidesz egyáltalán nem tartja helyesnek az állami cégvezetők milliós jutalmait, és mindenki biztos lehet abban, a miniszterelnök mindent meg fog tenni azért, hogy ezeket a jutalmakat ne fizessék ki.

Azzal kapcsolatban, hogy Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a milliós prémiumok visszaszerzésére szólította fel a Fideszt, a kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy reagált: "Szanyi Tibor felebarátom nem volt ennyire lelkes, amikor a szocialisták kormányoztak", amikor 100-150 millió forintos kifizetések történtek szocialista vezetőknek még városi cégeknél is. Vagyis jobb, ha az MSZP nem mond véleményt jutalmak ügyében – közölte.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetése kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatója.

Kocsis Máté arra is reagált keddi tájékoztatóján, hogy az Együtt-PM a hajléktalanokat a közterületekről kitiltó rendelet ellen demonstrált a nap folyamán. Mint mondta, ezek a politikusok és aktivisták most azért emelik fel a szavukat, hogy emberek élhessenek az utcán, ami teljesen abszurd.

A jelenlegi kormány és fővárosi vezetés több ezer férőhelyet alakított ki a hajléktalanoknak – jelezte, hangsúlyozva, hogy a hajléktalanok emberi méltósága éppen azzal védhető meg, ha megfelelő ellátást teremtenek nekik.

Azt, hogy az Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint Jóri András adatvédelmi biztos megbízatásának idő előtti megszüntetésével Magyarország megsértette az uniós jogot, a Fidesz kommunikációs igazgatója annyiban kommentálta: ez egy jogi vita, amely most lezárulni látszik.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Te macskajancsi, hányszor játszátok már el...nem veszi fel, nem veheti fel,hazug bagázs...
Rablók
Mobil123
Elmész te is bús pics@ba!!! Hazug !!!
dömdödöm
Persze ! Jótékonykodnak maguknak egy új mercédeszt :-((((((
hallgatag
kocsismátéka !!! Ne irigykedj, jut a fazékból neked is !!!
Csak ugy folyik belöletek a rosszindulat !!
Elterelés a NAV-botrányról...ehhez értetek nagyon !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.