Gyurcsány Ferenc véleménye szerint "ez a köztelevízió" nem érdemes arra, hogy tovább működjön. Ezt a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke mondta az MTVA Kunigunda útján található épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján. A sajtótájékoztatóra azt követően került sor, hogy az ellenzéki politikus országgyűlési képviselői minőségében felkereste Szabó László Zsoltot, az MTVA megbízott vezérigazgatóját, akivel ismertette ezt az álláspontját.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy a Szabó László Zsolttal folytatott beszélgetése arról győzte meg, hogy igaza van, mert az évi körülbelül hetvenmilliárd forintos költségvetési támogatásból "közéleti, politikai, kulturális értelemben nem a köztársaság televízióját csinálják, hanem Orbán Viktorét".

Úgy fogalmazott, hogy miközben független elemző intézetek már évek óta ezt mutatják ki, "nem érti a tévé vezetése, hogy ez miért nincsen rendben".

Szükség van közszolgálatra és közszolgáltatásra – folytatta, hozzátéve, hogy a köztelevízió viszont régen elveszítette annak lehetőségét, hogy erre képes legyen.

"Nem a közszolgáltatást kell (...) megszüntetni, hanem ezt a kultúrát és ezt a szervezetet, és helyette az alapokról, a nulláról, teljesen újat kell építeni" – jelentette ki.

A köztelevízióról szóló közszolgálati kódex tartalmilag rendben van, de évek óta senki nem vizsgálja, hogy a műsorok megfelelnek-e a törvényi előírásoknak – folytatta.

A volt kormányfő szerint egy "tipikus" közszolgálati híradóban húsz percen keresztül a kormány álláspontját mutatják be, az ellenzék reakciói nélkül, az utolsó tíz percben pedig az ellenzék számára kényelmetlen, negatív hírek következnek.

"Ez én szerintem tisztességtelenség, bizonyos értelemben közös pénzünknek az ellopása" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Végül azt mondta, hogy Szabó László Zsolt tisztességgel meghallgatta a kritikáját, de érdemi válaszra nem vállalkozott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.