A Demokratikus Koalíció délután arról értekezett, hogy miért nem megy el Gyurcsány Ferenc a köztévébe nyilatkozni. Keményen beszóltak a "Fidesz-televíziónak", azok meg visszaszóltak.

A DK azt állítja, "egy hete minden nap levelet küldenek, hogy szeretnék megszólaltatni pártunk elnökét valamelyik műsorukban", de "minden levelük kizárólag egy témában kér véleményt Gyurcsány Ferenctől. Ez a téma a bajai videó. És ha nemet mondunk, akkor másnap jön a következő levél teljesen egyező tartalommal."

Gyurcsány pártja azt is mondta, nem vesznek részt a "mindannyiunk pénzéből fenntartott, köztévének hazudott Fidesz-televízió ocsmány propaganda hadjáratában", majd figyelmeztették a köztévé munkatársait, hogy "minden kurzusnak vége van egyszer", és "nehéz lesz azzal a szégyennel élniük a köztévé mai vezetőinek, szerkesztőinek", hogy elárulták a köztársaságot és a demokráciát.

Több sem kellett az MTV-nek egy kis pártatlanság-fitogtatáshoz. Közleményük szó szerint:

A köztévé nem enged elveiből – reagálás a Demokratikus Koalíció közleményére

A magyar közszolgálati média az európai unió normái, és a magyar médiatörvény betartásával működik, szerkeszti műsorait, végzi azt a tevékenységet, amit neki a törvények feladatul szabnak.

E folyamatba politikai pártok bele nem szólhatnak, elvárásokat meg nem fogalmazhatnak, ezzel is biztosítva a közmédia pártatlanságát, a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető feltételeit, az alkotók függetlenségét.

Ezen elvekből a közmédia szerkesztői, alkotói és vezetői eddig nem engedtek, és nem fognak engedni a jövőben sem.

Hírműsorainkban továbbra is fenntartjuk a jogot közszereplők, politikusok megkeresésére, álláspontjuk megjelenítésére, úgy, amint azt Európa és a világ valamennyi demokratikus államának független közszolgálati médiája is teszi.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A közelmúltban a Fletó adott interjút a pártfinanszírozás kapcsán. Megemlítette Gyurcsány, hogy a fidesz ellenzékben leszavazta a pártfinanszírozás rendezését. Mire azt válaszolta a nyegle királyi riporter, hogy ez nem tartozik ide! Akkor mi tartozik ide te ütődött mikrofonállvány?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hajhagyma
@Desischado: lényegében mindenki valakinek a kiszolgáltatoja ,,...
vörösfuvalat
Hihihi hahah !!! milyen köztévé??? Magyarországon csak közpénzből működtetett Fidesz Tv és rádió van. Irányelvek a Fidesz agitprop osztályáról érkeznek .
A szorgalmas hölgyek és urak a 60-as évek szellemében szerkesztik a párt által elvárt híreket.A lényeg: Magyarország jobban teljesít. A jobb teljesítést meg az országot megváltó vezetőnknek köszönheti a nép.
human
@Tootsy: Talán erre a videóra gondoltál?
Gyurcsány Ferenc - 2013.12.01. - Best Western - Program ismertető
youtu.be/_JGPe4Trt6A
Tootsy
@human: Koszike, azt hiszem, igen,...:o))

Tudod, eszembejut, hogy voltak olyan TV riporterek az "atkosban", mint pl. Tamasi Eszter, aki megnemult egy evre, amikor olyan hirt kellett beolvasnia, amit a part adott volna a szajaba, de az O igazsagerzete nem engedte, hogy ez a hazugsag az O szajabol hangozzek el... Egy evig egyaltalan nem tudott megszolalni, beszelni./ (Ezt egy Vele keszult TV-riportban hallottam, amikor errol a "betegsegerol" kerdeztek...) Hol vannak manapsag ilyen gerinces, hiteles emberek a mediakban?
human
@Tootsy: Mindenkinek meg vannak az elvei. Az is egy elv, ha valaki sokat akar keresni a politikából. Nem szép, de ez van.
stone
az is gond, hogy jobbra nyalnak, na meg az, hogy belehazudják az ember pofájába, hogy nem...pedig de.

érthető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.