Enyhített az eredetileg "pofátlannak" tekintett végkielégítések büntetőadóján a Fidesz-KDNP, ennek pedig a jövő évi választások után visszavonuló politikusok is a nyertesei lesznek – írja a hvg.hu.

A lap megnézte, mennyivel kapnak többet a képviselők és a miniszterek, ha 2014-ben át kell adniuk a stafétát.A magas végkielégítésekre 2010-ben kivetett 98 százalékos adó 75 százalékra csökkentését két nappal az Országgyűlés téli szünete előtt terjesztette elő a kormány.

A hvg.hu kiszámította, hogy a 98 százalékos adó 75-re csökkentésével, mennyi többlethez juthatnak a legjobban kereső vagy a parlamentből távozó képviselők. Például még a szerényebben díjazott – a törvény ellen szavazó – Szanyi Tibor is közel 150 ezret kereshet a változással. Ő biztosan jogosult lesz rá, hiszen elhagyja a parlamentet: az MSZP európai parlamenti listáján szerepel.

Az adatokból kitűnik, az adókulcs csökkentése után is jelentős marad az elvonás, ám a 75 százalékos szabály bevezetésével a búcsúzó képviselők kétségtelenül jobban járnak. Ugyanakkor a táblázat „A végkielégítés 75 százalékkal terhelt részének nettója" nevű oszlopában található összeg nem a teljes végkielégítés: ennél többet kapnak kézhez, ugyanis a távozási pénz 2 millió alatti részét nem terheli különadó, csak a szokásos kötelezettségek és járulékok.

Íme a teljes lista >>>

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@gabrella: Persze, hogy kibirják! Ne gondolja senki, hogy mindent bevallottak, vagy bevallanak!Ez csak duma! " Fecseg a felszin, hallgat a mély..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ez is mutatja, nekik mindent lehet, a kisember meg mehet a levesbe! Pofátlan szemetek!
Hellcat
Volt bárki is aki anno azt hitte hogy a saját végkielégítésük is agyonadóztatják??? Ne vicceljünk már...
hattorihanna
Valamit sejtenek már ezek hogy ilyen intézkedéseket foganatosítanak. :-)Hihetetlen hogy annyi lenyúlt millió után még erre is tudnak gondolni.Bár az országunk építésén csak fele ennyire lettek volna alkotóak,nem itt tartanánk.
dolfi57
Az összes képviselő a nem megérdemelt végkielégitést, amit az adófizetők pénzéből kapnak, költsék kemoterápiára a csaldtagjai körében
Desischado
Remélem, Hattorihannának igaza van, hogy a vesztüket érzik4 Csak már ott tartanánk!
qxy
Most ez igaz is ? és? ? ? szabályos? ? és mi lesz? vLki meg is üti a bokáját? Vagy marad mínt eddig.
Nekik szabad A népnek meg lófa...!

Éljen a Magyar törvény és aki hozta !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.