Nem igazán ideális körülmények között zajló, kissé felszínes, a romák helyzetéről szóló heves vita befejezéseként a hétvégén valaki nekem szegezte a kérdést, ha választanom kellene, mi lennék inkább: cigány bűnöző vagy magyar gárdista.

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: zsolti
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
nagyon felszínes írás.. a cigányság alatt összemossa a putris cigányokat a kereskedőkkel, a bűnözőkkel, mindenkivel... ezek tök különböző rétegek, különböző normákkal. azt sugallja az egész - megengedően -, hogy önhibájukon kívül civilizálódtak ilyenné, mindenki más a hibás, csak az "alanyunk" nem: az állam, a rendszer, a múlt, a szülők.

a gárdistát meg épp az ellenkezőjeként állítja be, mintegy vállalt fogyatékossággal, önmagától (rosszándékból?) "ilyen". talán a körülmények is tehetnek valakit turbómagyarrá, pontosan az állam, a rendszer - a múlt helyett pedig inkább a jelen. szóval kicsit bénácska, engem nem győzött meg, hogy mi lennék inkább.
Evikati
@zsolti: egyetértek veled! Erről a választási lehetőségről eszembe jutott egy régi vicc:
Arisztid hosszú idő után találkozik Taszilóval és megkérdezi:
- "Hogy vagy Tasziló, oly régen találkoztunk! Mesélj, magadról, mi a világról és az emberekről alkotott véleményed?"
- Tudod Arisztid, a világ olyan, amilyen. Az emberek egyik fele kinyalhatja a fenekem, a másik fele meg le van sz...va!"
- Ugyan, hát engem melyik csoportba sorolnál, hiszen régóta jól ismersz?
- Hát igen, mivel te jó barátom vagy, ezért te választhatsz!
Az írásban felvetett választási lehetőségről ez jutott eszembe:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.