A csempészett cigaretta és a korrupt módon kiosztott dohányárusítási engedélyek országaként mutatja be Magyarországot a washingtoni Raw Story hírportál.

Nem messze a magyar-ukrán határtól, Nyíregyházán egy autóparkolóban Imre mesélt feketepiaci cigarettaüzletéről, amely a budapesti kormány vitatott dohánykereskedelem-korlátozásainak köszönhetően virágzik – írja a Napi.hu.

Naponta több száz kartont adok el – fejtegeti a sajátos kisvállalkozó. A Tiszán érkezik az áru – be sem szálnak a csónakokba, csak kötélen áthúzzák azokat egyik partról a másikra. Miután hozzájuk kerül egy nagyobb szállítmány szétosztják, és eljuttatják az ország minden sarkába – mondta az egyik kolléga.

Soha nem ment olyan jól az üzlet, mint most – teszi hozzá a csempész. A magyar kormány bezárta az ország árusítási joggal rendelkező cigarettakereskedéseinek közel kilenctizedét, 42 ezerről 5,3 ezerre csökkentette az árusítóhelyek számát.

Azelőtt mindenütt lehetett cigarettát vásárolni, minden boltban és a kocsmákban is. Miután betiltották a széles körű árusítást, a kisebb falvakban nincsenek hivatalos dohányboltok. Ezért virágzik a feketekereskedelem – teszi hozzá.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@Meine Ehre heisst Treue: Hagy vigyorogjon. Aki kihasználja ennek a balf@sz kormánynak a hibáit, azt csak biztatni tudom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@bukfenc: Így... (Széles mosolyt csaltál orcámra.)
Azért számomra ez nem annyira drámai, mint ahogy az írásaimból lejön. Mások káros szenvedélye miatt nem megyek a falnak.

Már annak is örülök, hogy nem alulról szagolom a karácsonyfát...
Szvetlana
Egy doboz cigaretta kb ezer forint. Ha naponta elszív egy dobozzal, akkor az 30 ezerft. De akkor ne jajgasson, ha nem tudja fizetni a rezsit, a kölcsönét, meg a gyereke napközijét.
Aztán hóvégén megy a mamához lájmolni, sajnáltatja magát. A mamája meg eszi a kiárusított 3 napos száraz kenyeret.:((
Desischado
@Meine Ehre heisst Treue: Tudod, erről már vitatkoztunk, én csak annyit mondanék, hogy én abszolút nem iszom, de eszembe sem jutna az ivást betiltatni, azért mert te nem dohányzol, engedd már meg hogy ki ki eldöntse maga, hogy akar e cigizni. A világ szerencsére nem úgy forog, ahogy te akarod, és ne akard már itt megtiltani a dohányzást, csak azért, mert te nem élsz vele, jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok