A csempészett cigaretta és a korrupt módon kiosztott dohányárusítási engedélyek országaként mutatja be Magyarországot a washingtoni Raw Story hírportál.

Nem messze a magyar-ukrán határtól, Nyíregyházán egy autóparkolóban Imre mesélt feketepiaci cigarettaüzletéről, amely a budapesti kormány vitatott dohánykereskedelem-korlátozásainak köszönhetően virágzik – írja a Napi.hu.

Naponta több száz kartont adok el – fejtegeti a sajátos kisvállalkozó. A Tiszán érkezik az áru – be sem szálnak a csónakokba, csak kötélen áthúzzák azokat egyik partról a másikra. Miután hozzájuk kerül egy nagyobb szállítmány szétosztják, és eljuttatják az ország minden sarkába – mondta az egyik kolléga.

Soha nem ment olyan jól az üzlet, mint most – teszi hozzá a csempész. A magyar kormány bezárta az ország árusítási joggal rendelkező cigarettakereskedéseinek közel kilenctizedét, 42 ezerről 5,3 ezerre csökkentette az árusítóhelyek számát.

Azelőtt mindenütt lehetett cigarettát vásárolni, minden boltban és a kocsmákban is. Miután betiltották a széles körű árusítást, a kisebb falvakban nincsenek hivatalos dohányboltok. Ezért virágzik a feketekereskedelem – teszi hozzá.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@Meine Ehre heisst Treue: Hagy vigyorogjon. Aki kihasználja ennek a balf@sz kormánynak a hibáit, azt csak biztatni tudom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
Ha kiosztanának 20-30 év kényszermunkát (+ teljes vagyonelkobzás, ami a családokat is padlóra tenné), akkor kiskomám sem vigyorogna a nyíregyházi parkolóban!
dömdödöm
Már fél amerika is kezd ezen röhögni vagy inkább szörnyülködik amit ezek műveltek ,
kötéllel húzzák át a csónakokba berakodott cigarettát a határon mert itt felemelték úgy az árát és korlátozták a használatát és a hozzájutásának módját hogy már luxuscikknek számít az a füstölgő xar :-) Nem tudom mit képzel magáról ez a szerencsétlen bohóc társaság :-(
A Tündik bündije
@Meine Ehre heisst Treue: Hagy vigyorogjon. Aki kihasználja ennek a balf@sz kormánynak a hibáit, azt csak biztatni tudom.
Meine Ehre heisst Treue
@A Tündik bündije: Van igazság abban, amit írsz, de az egészség tönkretétele nem lehet megoldás. Ilyen áron ne csempésszék a bagót.
A Tündik bündije
@Meine Ehre heisst Treue: Miért, a trafikos cigi nem káros? A franc egye meg, attól is köhögök...
Meine Ehre heisst Treue
@A Tündik bündije: Óh, dehogynem. Én azt is megszüntetném teljesen.
Tootsy
@Meine Ehre heisst Treue: Mindig egyetertek Veled, mert nagyon klassz vagy! ...:o)) DE: nehogy elhidd barkinek is, ha mondja Neked, hogy azzal, hogy 42 ezerrol 5300-ra csokkentettek az elarusitohelyek szamat, akkor a - mondjuk - 50 eve dohanyzo Pista ba Alsozegernye-Kulsorol, a 7 lakosu telepulesrol azonnal megter, es leszokik a cigirol, es azonnal k@rva egeszseges lesz, mert ezt Te sem hiheted el...

Semmilyen hatassal sincs pl. az elrettento fotok a cigisdobozon a bagosokra, igy nalunk mar kitalaltak, hogy SEMMI nem fogja megkulonboztetni a cigaretta-markakat, minden cigi egyseges , semmilyen szinu dobozba lesz csomagolva, es valamelyik sarkaba apro betukkel lesz rairva a neve a markanak, hogy ne hivalkodjanak mar a nagybetus markanevek, szines dobozok... (Ez most van itt tervezetben, meg nem vezettek be).

Szoval, aki a dohanyzas szenvedelyenek el, az bizony meg fogja talalni a modjat, hogy megszerezze mindenaron - de foleg joval olcsobban - a cigit, mint eddig.

Ezzel sikerult elernunk, hogy egy olyan orszag rohoghet rajtunk, aki maga is belebukott a marha nagy szesztilalomba, ami viszont kinevelte a mostani bunozoreteg alapjat az Egyesult Allamokban, segitve a maffia meghonosodasat az USA-ban...
En nem dohanyzom se most, se otthon nem szivtam regebben, engem az egesz hidegen hagy, a bunozes minden fajtajat melysegesen elitelem, de ha ez a srac befektetett penzt, dolgozik is vele, rizikot is boven vallal, akkor valahol drukkolok neki, mint egy betyarnak, aki tuljar az eppen (hulyen) uralkodo perzekutorok eszen...:o))
Meine Ehre heisst Treue
@Tootsy: Ami az első 3 bekezdést illeti, egyetértek veled, ezért is tiltatnám be teljesen.

A 4. bekezdés utolsó mondatának 2, fele egybevág Tündik bündije gondolatával. A válasz is ugyanaz: ezen az áron ne tegyenek keresztbe a kormánynak. A csempészetet és általában a bűnözést szinte teljesen fel lehet számolni, de ahhoz megfelelő akarat, hozzáállás és intézkedés szükséges.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: A csempészést csak úgy lehetne felszámolni , ha olcsón adnák a magyar cigit. :-) A kutyának nem kellene akkor az ukrán bagó.Ráadásul több bevétele lenne a kormánynak mint így. Az pedig téves elképzelés , hogy valakit ilyen áron le lehet szoktatni a cigiről. nem lehet. Ha valaki le akar szokni akkor leteszi. Ennyi . Én már csak tudom. :-)
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: Ez is egy lehetőség, ám én a totális betiltás elkötelezett híve vagyok.
A kiesett bevételt pedig egyszerűen behajtanám a gazdagokon, a jól keresőkön, a multikon.
A határt megerősíttetném, belföldön pedig vérdíjat tűznék ki minden csempészre. Így bőven lenne motiváció és segítség elkapni őket.
bretagne
Hagyjanak mindenkit úgy élni, ahogy akar. A tiltás nem old meg semmit, sőt!
szepwilly
@Meine Ehre heisst Treue: es azutan mi lesz a következö a sör,a bor vagy a palinka!?betiltani a legegyszerübb,habar a lopott gyümölcs is edesebb!
ezek xszarnak az egeszsegünkre,ezeknek a haszon a lenyeg,most eppen szopnak,mint a torkos borz!!!
rokker33
Hála az Istenek csak növekedjen a fekete kereskedelem ha már hülye ez a kormány!
Aki árulja feketén az jól teszi!Senki ne mondja meg az embereknek hogy mi jó és mi nem!
joopapa
@Meine Ehre heisst Treue: Erre van egy nagyon rossz példa, ámerika, szesztilalom, szeszcsempészet. Azért nem fogják a cigit beszüntetni, mert ha egy doboz cigi ára 1000 forint na ebből az állam bácsinak megy adóba 850 forint. Jaaaa meg mindenkinek jóga van cigizni! Hány dagadt ember hal meg infarktusba, mégsem tiltják be a mértéktelen zabálást!!! Vagy ott az alkohol hány alkoholista ember van, és hány család szenved miatta. És betiltják? Nem. Mi a legelső intézkedése pártunknak és kurmányunknak a megnyert választás után, otthon legálisan lehessen páleszt főzni! Bocsi azért vagyok kicsit ingerült mert most akarok a cigiről leszokni, és már egy hete nem cigizek!
Csizmás Kond
Mese az egész...húst majdnem mindenütt lehet vásárolni és mégis csempészik azt is...
A feketekereskedelem a liberalizmus szüleménye nem a tilalomé.
kkalman
Magyarország csempészésben is jobban teljesít!
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: te kinyirnád a bagósokat?
bukfenc
@Meine Ehre heisst Treue: Írjál már egy országot ahol ez a "utópia" sikerült!
miazavalami
@bukfenc: Á! nem hiszem. Sztem engem megtartana...:-))
bukfenc
@Meine Ehre heisst Treue: - Megszüntetnéd teljesen?? - te valamiért zsigerből utálod a dohányosokat...
Tolerancia?, nuku??
Mi van a kipufogó gázokkal pl: Budapesten? Azért még fizetni sem kell, de van olyan káros mint a dohányfüst!
Mi van az olyan ipari komplexumokkal (hál, egyre kevesebb) ahol a gyárkéményekből olyan mikró fémrészecskék távoznak a füstgázzal ami a fajsúlyuknál fogva "leülepednek a lakókörnyezetekben" komoly hörgő-tüdő károsodást okozva generációkba épül be?
Az biztos jobb a cigi füstnél...
A cigi legalább nem butít mint az alkohol...
lehetne sorolni még, de minek...
bukfenc
@miazavalami: én is megtartanálak, de a párodnak ne mond meg, mert lehet, "gyorspostával" ajándékozna el...:)
miazavalami
@bukfenc: :-))
Sztem nem adna neked. :-)) Vagy jönne velem. gondolj bele, nélkülem a zokniját nem lelné meg.:-)
kiskutyauto
Az ország totális szétverésében és lezüllesztésében, minden létező ágazat padlóra küldésében és lerablásában jobban teljesítünk... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
outsider
@Csizmás Kond: Al Capone is csak szerencsés volt, hogy véletlenül pont a szesztilalom alatt kezdett bele a csempészpiaiparba:)
hetöndöe
@Csizmás Kond: "A feketekereskedelem a liberalizmus szüleménye nem a tilalomé."

Köszi,hogy megnevettettél,mert ekkora ótvaros marhaságot is már rég olvastam.:-)))
rokker33
@Csizmás Kond: látom megint elfelejtetted bevenni a gyógyszeredet,de nem baj rég olvastam ilyen baromságot jót nevettem rajta!A két általad felemlített illegális tevékenység között azért nagy különbség van!A cigicsempészet azóta virágzik mióta a kontár mestered a Viktor hatalomra került és ez 100 %ig neki köszönhető.Van illegálisan behozott hús is de még ezernyi ilyen és hasonló termék van,de mióta mindenhonnan kivannak tiltva a cigisek azóta minden sarkon áll egy cigiárus,mert ez hozza be a legtöbb lóvét a kábítószerek után és az állam nagyot bukik rajta!
verőce21
Ez a gondolat "Hagyjanak mindenkit úgy élni, ahogy akar." tipikus libsi szöveg, és már megbukni látszik a liberalizmus "őshazájában" az USA-ban is!
pesti
@Meine Ehre heisst Treue: Kinek osztották ki a trafikokat? Saját maguknak.Tehát kit érdekel a csempészet a kórmányban?A stekszük meg van.Utánuk a vízözön!
Tootsy
@Csizmás Kond: Na, ez a hus-dolog egeszen uj nekem...:o)) Hutoladakban legalabb? Vagy csak ugy, nyereg alatt puhitva? Ugye, ezt nem mondtad komolyan? Csak azert ketelkedem ebben, mert nem tudom elkepzelni, hogy ekkora sulyu , hutest igenylo csempeszarut hogyan tudnak behozni az orszagba? Es ugye nem mondod, hogy Romaniabol meg Ukrajnabol hozzak, mert ott annyi a felesleg, ugye nem?
lenhardtibolya
Nem dohányzom, a cigaretta füstjét is utálom, de azt még jobban, hogy szinte rákényszerítik az embereket arra, hogy valami megélhetési forrást találjanak, ha már egyszer nincs elég munkahely, ill. olyan alacsonyak a bérek, hogy abból megélni majdnem lehetetlen. A dohányosok nagy része már képtelen volna leszokni erről a káros szenvedélyéről, tehát megkeresi azt a forrást, ahol viszonylag olcsóbban szerezheti be a füstölnivalóját.
Csizmás Kond
@Tootsy: Már sokszor leírtam a nemtudás nem ugyanaz a nemlétezéssel.
A csempészet nem csak lopásban nyilvánulhat meg hanem hamis iratokkal is, ...na de neked hiába is magyaráznám...
...és hoznak-visznek Romániából is, Ukrajnából is, Angliából is...
Tootsy
@Csizmás Kond: Angliabol hivatalosan hoztak be a lohusos termekeket, csak nem vizsgaltak be...Na, erre azert mar szervezes kell, meg jo nagy hutokamion,...:o))

Azert elmagyarazhatnad, mert peldaul milyen csempeszet az, ami csak papiron tortenik?
Ja, es a csempeszet az NEM lopas! Meg tevedesbol sem, ugyanis a csempesz FIZET az aruert, mikor atveszi tovabbterjesztesre, a tolvaj viszont NEM, mert o csak egy tolvaj, ugyebar...

Lehet, hogy (festett) szoke vagyok, de nem teljesen olyan hulye, mint amilyennek megprobalsz idonkent beallitani,...:o))

Ami peldaul a megsetaltatott vasaruval tortent, (amit ide-oda vittek a kamionosok ugy, hogy a celallomason le sem raktak), az AFA "CSALAS" volt, ami viszont nem egyenlo sem a csempeszettel, sem a lopassal, mert ezt a bunteny-tipust CSAK csalasnak nevezzuk.
(Ha akarod, levezetem a sikkasztas, korrumpalas, gyilkossag, emberoles, valamint a rablas es a betores kozotti kulonbseget is, mert ez a ket utobbi sem ugyanaz, bar mindketto vagyonszerzesre iranyul.

Na, mara befejeztem, holnap a Tundik Bundije tart Neked majd egy kis attekintest, szakszavakkal es fogalmakkal tarkitva,...:o)) Szia, joejt (nekem), jo napot Neked (na meg boldog Ujevet is...:o)))
Naki
@bukfenc: Igazad van, szegény apósom életében 1 szál cigit sem szívott, sport ember volt,(Magyarország első világbajnoka tekében) mégis tüdő és hörgő rákban halt meg. Igaz, Pesten lakott...
Csizmás Kond
@outsider: Szereted körbeértelmezni...
A csempészet a több haszon érdekében történik, a tilalom szintén...csak ellenkező oldalakon.
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...mert vagy nem olvasol vagy nem érted.
Mindent csempésznek, nem csak dohányt de mivel újabban a dohányárusítás állami monopólium lett ezért nagy a visszhangja a többit pl, festmények ékszerek arany, cukor vagy akármi meg sem említik mert az nem csorbítaná a kormány tekintélyét...vagyis mindig a bolhás kutya morog.
Csizmás Kond
@rokker33: ha elolvasod az előbbieket megleled a választ benne te is...
Csizmás Kond
@Tootsy: Minden olyan kereskedelmi dolog ami akár egy ponttal vagy írásjellel (és nem beszélve az eredet-írat meg hasonló nagyságú hiányosságok) eltér a törvényességtől csempészetnek minősül
...ezt tovább nem is taglalnám...
Csizmás Kond
@Tootsy: ...na de a nyerges dolog hogy jutott eszedbe ?
Tootsy
@Csizmás Kond: Ne is, mert ez nem igaz,... szerintem Neked kene tisztaznod, hogy valojaban mi a csempeszet? (nyugodj meg, EN TUDOM!), Amikor egy betuvel, vagy irasjellel valtoztatnak egy arucikken, akkor azt HAMISITASNAK nevezik, es pl. ezt csinaljak a kinaiak, amikor EGY betut megvaltoztatnak az altaluk gyartott igen ocska minosegu arucikken (pl. polon, cipon, sporttaskan), es igy a feluletes vasarlot MEGTEVESZTIK, de ez megint mas kategoria...
Kulonben meg nem valaszoltal arra, hogy hogy csempesznek be hust Magyarorszagra Angliabol, de akar Romaniabol is anelkul, hogy a vevokhoz idoben elkeruljon az aru, ne budosodjon a csempeszre? Olyan izgiiiiiiii!...:o))
Csizmás Kond
@Tootsy: Ja és a csempészet ugyanolyan lopás mint akármi, csak itt az államot lopod meg az adó kikerülése által...és persze lehet ezt taglalni pragrafusértelmezni meg akármi de ha valakitől úgy szerzel pénzt hogy félrevezeted, átverd vagy úgy hogy a zsebéből veszed ki ugyanaz
Tootsy
@Csizmás Kond: Hat ha nem hutokamionban hozzak be a hust, akkor valahogy csak be kell hozni, nem? (Egyebkent ezzel a megjegyzessel arra utaltam, hogy eleg nehez elkepzelni hust behozni csempeszarukent, es kulonben is az eleink nyereg alatt puhitottak a hust - allitolag...:o))
bukfenc
@Tootsy: hát elégé vicces ez a csizmás bond, de a húscsempészésnek valóban van alapja, de nem hiszem hogy, ő arra gondolt amit most leírok..
A 90'-es években a libamáj csempészés volt nagy biznisz ( még a mai napig tart, de eu-sok lettünk így már nem csempészésnek hívják)
Akkoriban egy nagybani májcsempész volt a szomszédom akinek a feldolgozó műhelye a lakása volt (Bp.-n).
Profi volt, látszódott hogy nem akkor kezdte. Este 8-ra jött a "meztelen" liba, furgononként 10 mázsa. Két "bérhentes" hajnal 04-re kipucolt belőlük kb: 500 kila májat.
A már speciális hűtővel ellátott saját furgonja 04.15-kor menetkészen indult.
Külön hűtőládában volt a fináncoknak készített "ajándék máj" (dehogy korrupció).
De. 10 körül már Párizsban a lebeszélt éttermekben, boltokban volt a cucc...
Más országokban is volt lezsírozott átvevője.
Mindig az osztrákok fele ment ki, ott már úgy ismerték.-májbajnok.
Nemcsak a magyar, de az osztrák fináncok is ugyanúgy elfogadták a "potya májat"
Továbbá:
Szervkereskedelem. Az is hús, igaz bizarr, de most a húscsempészésről van szó...
Kis határ átkelők:
Lábon átterelt állatok. a kinti vágóhidak többet adtak kilójáért azt is valutában..(de az ottani felvásárló árakhoz képest fillérekért)
A "kis fináncok" kifelé egy Karton marlborot kaptak (a kinti oldal) befelé: kávé, parfüm stb..
Szóval, megérte oda vissza
Tootsy
@Csizmás Kond: 11.06-ra: Csak halkan jegyzem meg, hogy a dohanyarusitas MINDIG IS ALLAMI MONOPOLIUM VOLT, a palinkafozessel (vagyis az egetett szesz eloallitasaval karoltve), hiszen ezert vezettek be mar majdnem tobb mint 20 eve az ALLAMI ZARJEGYET, es hataroztak meg a cigi es a pia HATOSAGI ARAT, aminel nem adhadtad dragabban a zarjegyes termeket, viszont ezek utan a termekek utan MINDIG befolyt az ado, vagy ha nem (mert a kiskereskedo nem akarta, vagy nem tudta befizetni), akkor behajtotta az APEH (lanykori neven )
Tootsy
@bukfenc: 11.24-re: Ez nagyon tecciiiiiiiik! Ugyesek voltak, ha meg tudtak csinalni. ...:o))
Csizmás Kond
@Tootsy: A puhítás nem csempészet...és ha nem csak a Glatz-féle barbármagyaros történelmet olvasgatnád akkor tudnod kénre hogy nem a nyereg alatt hanem a nyeregre akasztva hordozták a szárított húst az őseink amikor hadba mentek. Egy marhabendőbe porrá-törve belefér az egész marha húsa ami egy harcos egy évi élelmét jelentette, csak víz és fűszer kellett hozzá és az volt az erőleves...ennyit a történelemről.
A csempészetről meg csak annyit, hogy tulajdonképpen nem is arról van szó...inkább kampány meg lejáratás.
Tootsy
@Csizmás Kond: A csempeszet az csempeszet: azert, mert az orszag elesik az adobevetelektol, ezert ADOCSALASNAK hivjuk, a csempeszet csak az eredoje ennek a tipusu adocsalasnak, de tenyleg hagyjuk a francba...

A "nyereg alatt puhitott hus" inkabb csak szolas-mondas mar nagyon regen, ertsd mar meg vegre, hogy NEM EZ A LENYEG (igaz, tudod ezt nagyon jol, csak imadsz kotozkodni...) Tenyleg megyek aludni...
Csizmás Kond
@Tootsy: Nem mindig...a zárjegy nem a monopóliumot jelentette hanem csempészet visszaszorítását.
Tootsy
@Csizmás Kond: Hat en nem hallottam olyat az "atkos emuttnyocevben", hogy Kis Janos vallalkozo atment Nemetorszagba, betarazott 2 kamiont cigarettaval, hazajott, befizette utana a behozatali vamot, mindenfele adot, jarulekot, aztan kerte a Penzverdet, hogy ugyan adjon mar neki a 2 kamionra valo szep csillogo sorszamozott zarjegyet, mert ezt igy kell... Szoval ez a ket terulet MINDIG allami monopolium volt, eppen az adocsalas minimalisra csokkentesere...:o((
Csizmás Kond
@Tootsy: ..csak nem hagy aludni ...:)))
...írtam, nem attól mennek a dolgok, hogy te mit hallottál...:)))
bukfenc
@Csizmás Kond: Te Bond! James Bond!
(lánykori neved: mamusz kong) :)) :))
Nem akartam reagálni rád, mert téged a fidess rég felfüstölt a húsvéti sonka helyett..
Mindenki érzi rajtad a fidess illatot...
Miért akarsz itt mindenkit leokoskodni???
Neked is olyan doktorid van, mint a sittpalinak??
Bakker!
Sok kommentelőnek már 5 éves korában több esze volt, mint most neked!
Hanyas vagy?
(csizmád mérete megegyezik a fejed méretével?)
Okosits fel pl: a selyemhernyó végbél-gázkivezetéséről!!
Csizmás Kond
@bukfenc: Én mindig mindenre reagálok, és ha mégsem azt nem azért hogy leírjam vagy elmagyarázzam, hogy miért nem reagálok hanem azért mert nem ér meg annyit, tehát ezt vedd kitüntetésnek.
..." leokosítani" sokatokat nem lehet...
...nincs doktorim...minek lenne ?
...a "hanyas" az nem sok, alig múltam húsz éves...
...a csizmám mérete a feneked méretével fog találni...ha tovább piszkálod...
...életembe nem láttam selyemhernyót, de olvasni olvastam cigánykerekező hernyóktól...
..
bukfenc
@miazavalami: szerintem nem annyira ügyetlen ő.
Nekem is megkeresik, rám is adják
(pedig tudom hol van, és nem vagyok mozgássérült).
De!, tudod a jó Isten arra teremtette a nőket,
hogy kiszolgálják a teremtés koronáját! :))
Óvatos duhaj lévén, mielőtt elkérnélek, mint az autóknál: eredetiség vizsga, törzskönyv, szervizkönyv.. :))
Továbbá: mennyire kompatibilis a konyhában?
Felismeri e a mosógépet?
Mi jut eszébe a "házaséletről" :))
Tolerálja e - a barátnőimet??
stb stb :))
outsider
@bukfenc: Kevesebb mint 6 óra alatt, furgonnal? Bravúros mutatvány (lenne:)
outsider
@Csizmás Kond: A tilalom milyen legális többlet hasznot hoz?
bukfenc
@Csizmás Kond: Haj jajj
Kemény vagy akár a mamutszar!
A korod mindent elárul!
Leülhetsz fiam!. - Egyes!
A szüleidet küld be.. javasolni fogjuk az osztály ismétlést...
Tekintettel a pattanásos korodra, és a szőrös hónaljadra...
a testi fenyítéstől eltekintünk!...
Viszont tanuld meg tisztelni az idősebbeket akiknek
jóval több élettapasztalatuk van, az "átkosból" is, és, a mából...
A politikai viszonyok értelmezéséhez te még ovis vagy...:))
téged még az adrenalin és a hormonok hajtanak
minket 30-40 év buja-baja...
nem akarlak bántani, mert te az unokám unokája lehetnél ennyi ésszel..
(aki még nincs - :))
Azért ne keseredj el Mamusz King!
Hidd el: - van élet a fidessen túl is!!
bukfenc
@outsider: Igazad van, elmehetünk mellékszálra
a történet régi, akkor érjen le délre... (vagy du: 2-re)
a történet lényegén nem változtat...
bukfenc
@outsider: ...akkor ki igazítom a "furgon"-t is
az akkori legujjabb nyugati 3 tonna önsúlyú bármi...
Csizmás Kond
@bukfenc: ...szerintem a sok bukfenctől szédülsz...amúgy és sem akartalak bántani és nevezgetni sem ...és mivel felhagytam a nevezgetésen ezért ha társalogni akarsz csupán a civilizált írásaidra fogok válaszolni.
Meine Ehre heisst Treue
@bukfenc: Nem tudnék olyan országot írni neked, ahol ez megvalósult.
A gépjárművek környezetterhelését illetően is igazad van.
Azonban ez a kettő nem jelenti azt, hogy a cigarettázás ellen nem kell fellépni. De kell.
Ha tehetném, akkor pl. első körben azonnal eltakaríttatnám az országból a dízel autókat, aztán a benzineseket és végül csak elektromos és/vagy hidrogén meghajtású gépjárművek lennének... (ez is csak egy utópia nálunk)
Magukkal a dohányosokkal az a gondom, hogy sokszor olyan helyen dohányoznak még mindig egyesek, ahol nem kellene. Erre és az egészségvédelemre lenne megoldás, ha egyáltalán nem lehetne dohányozni.
Erre szoktak érvelni azzal a nagyon karcsú "érveléssel", hogy mi kurva sok adót fizetünk, akkor kussoljanak azok, akiknek nem tetszik a dohányfüst és az egészségünk tönkretétele. Válasz: kiskomáim, nem kell dohányozni és nem fogtok kurva sok adót fizetni, ugyanis nem kötelező ez a gusztustalan, undorító "élvezeti cikk".
miazavalami
@bukfenc: :-))
Ja! Ha neked barátnőid vannak..., akkor más a leányzó fekvése. :-)
A nagy Ő tolerálja a barátnőidet?
bukfenc
@Csizmás Kond: Szívesen beszélgetek veled, ha nem akarsz politizálni mindig mindenben
Valóban szédülök egy kicsit...de,
az azért van,
mert a boros flakon helyett az akkumulátor savas flakont húztam meg!
- most egy kicsit ég a gyomrom...:))
ennem kéne egy kicsi kekszet..
hátha felszijja...

A nevekkel való viccelődésnek, csak annyi a háttere: -szeretem a szójátékokat, szeretem a humort, és egyáltalán nem zavar, ha valaki elkezdi csavargatni az agyát valami frappáns szójátékra, még ha ellenem is szól!
legfeljebb hangosan kacarászok, vagy mélyeket hümmögök!!

Annyi "drámáról" írogatunk, miért nem lehet belecsempészni egy kis humort, engem nem zavar ha valaki frappánsan-viccesen beszól nekem!!
(legfeljebb küldöm érte a fekete otot! )
bukfenc
@miazavalami: Igen cselesen kikerülted a kérdéseket!

Ő? - ő őrül neki, állandóan úgy nyaggatom,- mint a kisbaba az annyamejjét amiko' éhes..

Mondja is: - öreg koromra se nőtt be a fejem lágya??
Én meg azt: - Fejen állva? (kicsit nagyot hallok), - megy az úgy, csak állj meg nekem!..

:
Csizmás Kond
@bukfenc: Ha nélkül...te is azt írsz amit akarsz persze lehetőleg sértegetés nélkül és én is azt...ha kedvünk van válaszolunk ha nem hát nem..
Amúgy a politika és a szex az amiről egyhuzamban többet lehet beszélni, miért hanyagolnánk éppen azt ?
bukfenc
@Meine Ehre heisst Treue: "kiskomáim, nem kell dohányozni és nem fogtok kurva sok adót fizetni, ugyanis nem kötelező ez a gusztustalan, undorító "élvezeti cikk".

Pokoli méreg lehet benned, ha ilyen szavakkal illeted ezt a "élvezeti cikket"!
Nem kötekedésből kérdem, de miért?
Én is elítélem az alkoholistákat (tudom milyen - mert - voltam), de mégsem illetem őket olyan szavakkal amilyenekkel te a dohányosok szokását illeted...

Valami eszembe jutott
nem vág ide, de muszáj megkérdeznem, van kutyád, szereted a kutyákat?
miazavalami
@bukfenc: Ha megáll akkor rendben. Nem kell lecserélni , még velem sem.:-)
Papussal a zokni dolog megesett. Mikor beépítették az új szekrényeket nem talált semmit, pedig megmutogattam neki mit hova raktam. Egy délben felhívott , mert nem találta a gatyáit...:-)
bukfenc
@Csizmás Kond: Frappáns válasz! Köszönöm! (nem gúnyolódok!)
De, neked a korodnál fogva, inkább a szex-el kéne foglalkozni (többet, még többet, legtöbbet)..
A politikával ráérnél öregebb korodba -miko' má a szex nem megy...:))
(mielőtt kikérnéd magadnak - viccesnek szántam)

Mit gondolsz, - miért politizálnak itt ilyen sokan?? :-))
bukfenc
@miazavalami: - nekem nincsenek ilyen problémáim!
az összes gatyám meg zoknim rajtam van! :))

Nem áll meg! 21 évvel fiatalabb nálam és úgy fut mint a nyúl!
Ha, a kanyarban elbújok és elgáncsolom... (ritkán sikerül)
Meine Ehre heisst Treue
@bukfenc: Eltaláltad, kegyetlenül haragszom a bagóra. Gusztustalan, undorító, egészségtelen szokás.
Maga az emberi mentalitás is haragra gerjeszt: egy ember azért fizet, azért él ezzel sz@rral, hogy tönkremenjen az egészsége, aztán visít, mint a szopós malac, amikor (a szeszhez hasonlóan) tönkremegy az egészsége. Rájuk jellemző indok/érv: valamiben meg kell halni... Ez a felszínes, nem törődöm, unintelligens hozzáállás, valami félelmetes.
Munkám során is van gondom velük, de szélmalomharc a történet.
Ha tehetném, az összes dohánygyárat (és szeszipari céget a vezetőikkel és tulajdonosaikkal együtt) a Holdig robbantanám, csak egy kurva nagy kráter maradna utánuk!!!

Állatom nincs, de nagyon szeretem őket. Sokkal jobban, mint az önmagukat szándékosan elpusztító embereket. Persze fel lehet tenni a kérdést: ha nem komálom az embereket, akkor miért baj, ha halálra isszák és bagózzák magukat? Az, hogy megdöglenek emiatt nem baj, sőt jó, mert fogy az emberiség, de a járulékos dolgok, melyek ezekhez köthetők, már zavarnak.
miazavalami
@bukfenc: :-)
Az még jobb, ha űzni kell a vadat. legalább karban tart.:-)
Csizmás Kond
@miazavalami: ...és megkérdezted miért akar délben gatyát váltani ?
miazavalami
@Csizmás Kond: Aha! Dolgozni ment. Délutános volt...:-))
Fekete cicus vagy . hogy korom alatt állsz?
Csizmás Kond
@miazavalami: ...ezt most találtad ki...:)
miazavalami
@Csizmás Kond: dehogy! Így volt. 15 éve is lehet már. Nem volt mobil, vagy vonalas telefonunk még. Képzeld el ki kellett menni neki a legközelebbi telefonfülkébe és onnan hívott a munkahelyemen. :-))
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Nincs senki a családodban vagy a környezetedben aki cigizik?
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: Dehogynem!!! Ez is bosszant rendesen!
Csizmás Kond
@miazavalami: ..gatya nélkül kiment ?...ez nagyon gyanús már így is...:)
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: :-)) Akkor mindenkinek mindig előadod a dohányzás ártalmairól szóló kiselőadást?
ne haragudj, én dohányzom , de nem hiszem hogy azzal más egészségét tönkre tenném. Mikor le kellett tennem a cigit egy pillanat alatt letettem. Az én egészségemet pedig azok az autósok teszik tönkre akik az orrom alá kormolnak nap mint nap. Egy nagyváros levegőjében sokkal több káros anyag van mint a cigarettában. És azt pici gyerekek is kénytelenek beszívni.
miazavalami
@Csizmás Kond: Nadrág volt rajta te! :-)
Rajta röhögött az összes munkatársam.:-)
Csizmás Kond
@miazavalami: Ja , így már más...gondoltam pucér fenékkel állt be az üvegajtó mögé...:)
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: Nem, nem adom elő, nincs értelme. A függőket általában nem verbálisan lehet meggyőzni.
Ezt az autós érvet is mindig elsütik, unom már, hogy ezzel a rossz dumával oltanak állandóan. Akkor ennyi erővel ne csináljunk semmit, sőt fel is köthetjük magunkat, mert vagy így, vagy úgy döglünk meg. Jellemző bagós mentalitás.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: Ne und az autós érvet, mert az az igazság. nem gondolod? Az hogy dohányzom , igen kis mértékben szennyezi a levegőt. Aki kicsit is intelligens az nem füstöl más orra alá. Akkor sem ha nem tiltják. És most fogsz elképedni. Ki nem állom a bagószagot! Sem a lakásban sem a ruhámon. teszek is érte hogy nem legyen. A lakásban ha valaki rágyújtana kivágnám , mint macskát tojni. mikor még lehetett a munkahelyeken dohányozni , én akkor se tűrtem hogy az én irodámban rágyújtsanak. Én is kimentem az udvarra, mástól is elvártam és meg is tették.
miazavalami
@Csizmás Kond: Jaj! Cicus. :-) Miket nem képzelsz te Papusról?
Gurulok a röhögéstől..., van fantáziám.:-)
Nyuszicsibe
@miazavalami: @Meine Ehre heisst Treue: Mindenkinek szíve-joga, hogy cigizik-e vagy sem, DE:nekem van egy kollégám, aki cigizik,mint az állat. Reggel 7-8 körül már több, mint fél doboz (!!!) ciginél jár. Egyszer valamire össze akartunk dobni fejenként kb. 500 ft-ot, én pont hallom, hogy valaki mondja a nevét, hogy helyette is beadja. Mondom neki: miért is ?? "Tudod, nehéz neki, mert ott van a devizahitele !" Ahaaaaa !! De alsó hangon elpöfékel havi 30ezret... Nnnna addig ne sírjon már senki !!
Meine Ehre heisst Treue
@miazavalami: Nem, nem gondolom. A dohányzással nem a légszennyezés a gondom, hanem az, hogy a nemdohányzók egészségét is tönkrevágja. Sajnos nagyon sokan sz@rnak erre.
Aztán ott van milliárdos tételű egészségügyi kiadás, azt is lehetne másra költeni.
miazavalami
@Meine Ehre heisst Treue: asszem én most megyek.:-(
F_Viktor
Kár vitáznotok a dohányzás egészségügyi-, gazdasági pozitív, illetve negatív hatásairól, ami tény, a törvény csakis Lézer János Continentalos haverjának előnybe hozására készült, méghozzá e Continentalos haver saját tollából.
Melléktermékként jöhetett a kb. 3 500 - 4 000 haver megjutalmazása a fényes trafikokkal, viszont minden lelkiismeret furdalás nélkül beáldoztak kb. 35 000 - 40 000 családot, akik az utcára kerültek.
Sajnos a haverok, hülyék a kereskedelemhez, hiába bővítették a forgalmazható termékkört a szerencsejátékkal, a szeszes italokkal, üdítőkkel, újságokkal, kávéval, a jutalékot is felemelték 3-3,5%-ról kerek 10%-ra!
De még így sem hozza a haveroknak a reményt havi mannát, mert a két év alatt majd 50%-al megemelkedett bagó kiskereskedelmi ára nem áll arányban a magyarországi átlagkeresetekkel, ezért az olcsóbb illegális forrásokból kénytelen a magyar bagós a mindennapi betevőjéhez jutni.
Az, hogy ebből még az egyesült államokban is cikk, valamint nevetség tárgya lett, az már Lézer Jani bűne...

Ja, egy hír járja az országot, újabb eddig kiskereskedelmi termékkel gyarapodik a mutyi dohányboltok palettája, hogy kormány segítségével nagyobb profitra tehessenek szert a haverok. Igaz, hogy ezzel a tanult, becsületes kereskedőket hozza Orbán (vagy Lézer?) hátrányos helyzetbe.
De sebaj, ők, a kiskereskedők vannak többségben, remélhetőleg tavasszal ezt a kedvességet viszonozni fogják a szavazófülkék magányában.
JAJMÁR
Arról van itt szó, hogy bizony a hozzáértő üzletemberektől, a búsás haszon reményében elvett trafikjoggal az új tulajdonosok nem tudnak élni, mert ez egy szakma. Nem elég csak a sok pénzt kívánni.

Mindig is volt, és lesz is csempészés, minél magasabb az adó, és minél olcsóbban lehet beszerezni az árút máshol, annál inkább. Főleg, ha ilyen könnyen be lehet hozni, és főleg, ha ekkora piaca lesz, hiszen a trafiktörvénnyel hatalmas piacot csináltak az illegális ciginek. Az emberek pedig túl szegények, a legális cigi pedig túl drága. Az állam pedig meg van károsítva.

Könnyű azt mondani, hogy akkor nem kell szívni. Aki rászokott, az sajnos mindenképpen megveszi.
Igaza van Meine Ehre heisst Treue -nak, én tudom, mert én cigiztem.
Fiatalon mindent kipróbáltam, ami olyan "felnőttes"-nek tűnt. Még szerencse, hogy drog nem volt. de bizony vannak olyan iskolai közösségek, ahol az élet velejárói. A cigi nagyon veszélyes, könnyű megszokni. Szóval, jól rászoktam, aztán meg abba akartam hagyni, nagyon sokszor, de nem olyan egyszerű!
Nem segít semmilyen pótszer, önfegyelem kell hozzá. Már régóta nem dohányzom, és akkor jöttem rá, hogy ez ennyire büdös, mert a dohányos nem érzi. Undorító! Jön a dohányos emberből, a hajából, a bőréből.. és láttam olyan embert, aki maga után húzta az oxigénpalackot, és szívta a cigit. Juj!

A tiltás viszont nem segít. A dohányzás ártalmairól kellene sokkal többet beszélni, prezentálni, a fiatalokat tájékoztatni, az iskolákban, közösségekben, és visszatartani, és ez a szülők felelőssége. elsősorban. Nincs megfelelő visszatartó erő, sem a dohányzás, sem az alkohol, sem a drog ártalmaival nincsenek tisztában. Az a baj, hogy a diákélet velejárói, és semmit nem találtak ki még ezek helyett!
bukfenc
@Csizmás Kond: Te írtad, hogy 20 körül vagy...
bukfenc
@Meine Ehre heisst Treue: Karácsonykor ennyi "dühvel" élni hogy lehet??

Már nem is merem megkérdezni mit kaptál a fa alá??
Csizmás Kond
@bukfenc: ...ha jól emlékszem nem körülit írtam, hanem alig múltam-ot...nem ugyanaz...:)
Meine Ehre heisst Treue
@bukfenc: Így... (Széles mosolyt csaltál orcámra.)
Azért számomra ez nem annyira drámai, mint ahogy az írásaimból lejön. Mások káros szenvedélye miatt nem megyek a falnak.

Már annak is örülök, hogy nem alulról szagolom a karácsonyfát...
Szvetlana
Egy doboz cigaretta kb ezer forint. Ha naponta elszív egy dobozzal, akkor az 30 ezerft. De akkor ne jajgasson, ha nem tudja fizetni a rezsit, a kölcsönét, meg a gyereke napközijét.
Aztán hóvégén megy a mamához lájmolni, sajnáltatja magát. A mamája meg eszi a kiárusított 3 napos száraz kenyeret.:((
Desischado
@Meine Ehre heisst Treue: Tudod, erről már vitatkoztunk, én csak annyit mondanék, hogy én abszolút nem iszom, de eszembe sem jutna az ivást betiltatni, azért mert te nem dohányzol, engedd már meg hogy ki ki eldöntse maga, hogy akar e cigizni. A világ szerencsére nem úgy forog, ahogy te akarod, és ne akard már itt megtiltani a dohányzást, csak azért, mert te nem élsz vele, jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.