"Sosem felejtünk! " Dehogynem. Ma van történelmünk egyik nagy tragédiájának hetvenegyedik évfordulója. A Don-kanyarban, 1943. január 12-én indult meg a szovjet áttörés és kezdődött el a 2. magyar hadsereg agonizációja. Végignéztem a nagyobb hírportálokat. Index, Origo, NOL, MNO, HVG, Hunhír, Kuruc. Sehol semmi... Egyedül az Alfahír szentel egy pár sort a Mohács utáni legnagyobb, legtöbb áldozattal járó vereségünknek. Szomorú. Talán szégyen is?

Feltöltő: csipek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsik68
Az akkori un."ÚRI" Magyarország úri vezetőinek köszönhető ez a történelimi tragédia.A Horthy féle banda produktuma volt a doni összeomlásunk.Lőszer,modern haditechnika,,dilettáns szervezőképesség vezetett el e nemzett tragédiához.Sajnos az igazi bűnösök meguszták,pedig lógniuk kellett volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vizual
Hát persze. Mert az a vereségről szól. És ilyen defetista dumát nem engedhetünk meg ! :)
Meg felmerül a méltóságos felelőssége, újból.
csipek
@Vizual: Horthy Miklós felelőssége csak akkor kell hogy felmerüljön, ha arról akar valaki polemizálni.
De egy temetőben lehet(ne) egyszerűen, csak emlékezni és könnyezni. A többi lehetne a történészek dolga. A temető kapuján kívül.
jancsik68
Az akkori un."ÚRI" Magyarország úri vezetőinek köszönhető ez a történelimi tragédia.A Horthy féle banda produktuma volt a doni összeomlásunk.Lőszer,modern haditechnika,,dilettáns szervezőképesség vezetett el e nemzett tragédiához.Sajnos az igazi bűnösök meguszták,pedig lógniuk kellett volna!
csipek
@jancsik68: Én likeoltalak. Melléklikkeltem. Eszemben sem volt. Kegyeleti indíttatású beírásokra számítottam.
A Tündik bündije
Persze, hogy nem emlékeznek. A vereségnek még a szelét sem szabad megérezni manapság Magyarországon, amikor már legyőztük az egész hanyatló nyugatot, Brüsszelt, az IMF-et, az USÁ-t, meg a szemét imperialistákat... plusz ugye manapság megint divat lett a Horthy-nosztalgia, nehogy már felemlegessük a rendszer hibáit.
csipek
@A Tündik bündije: Ha ez a "hiba" nem lett volna, a veszteség minden vonatkozásban többszörös lett volna. Vérben, verítékben, könnyben, aranyban...
Vizual
@csipek: Igaz ! De vajon kivel kellene polemizálni ? Hiszen a rendőrség - végre - most tiltotta be először a jobbikos kitörés ünnepét. Vagy mi a szart. Először !
silber13
@csipek: Áruld már el hogyan lett volna többszörös a veszteségünk! Mi támadtuk meg a Szovjetúniót, mi üzentünk hadat fűnek, fának!Szóval hogy is volt ez??
Vizual
@csipek: Tudod Csipek, olvastam már itt a Propelleren, hogy az oroszok törtek ránk Kassánál egy repülővel. Igy a Te veszteség elméleteddel nem kell foglalkoznunk. Marhaság.
csipek
@Vizual: Nem kell foglalkoznotok vele. Nektek nem! Sőt! NEKTEK kifejezetten tilos!
Mi viszont... :-)))
csipek
Vizual előző válaszának elolvasása előtt ez terveztem írni neki. Már nem neki, nekik írom, hanem NEKÜNK! :-)))

A kitörés és a Don-kanyar az nagyon-nagyon NEM UGYANAZ!!!
A Don-kanyar az a független Magyarország által, "önakaratból" vívott háború része.

A kitörés pedig egy már lassan egy éve fegyverrel megszállt ország puccsal leváltott legitim vezetője és annak kormánya helyébe lépő, a Harmadik Birodalmat feltétel nélkül és hazaáruló módon kiszolgáló, csak Hitler támogatásával létezni bíró csoport nemzetvesztő tébolyában, a további és már értelmetlen háborúba kényszerített csapat menekülési kísérlete. Semmiképpen nem lehet dicsőséges, nem lehet a becsület napja. A kitörők - igen kis számú kivételtől eltekintve - már rég nem becsületből és rég nem a hazájukért harcoltak, hanem kényszerből, a puszta életükért.
Mást állítani gyalázatos és szánalmas történelemhamisítás, amit tiltani és tűzzel-vassal irtani kell!
Vizual
@csipek: értelek téged. De kiknek, csipeszkém ? Már maga a feltételezésed agyament. Én úgy tudom főleg német csapatok próbáltak csatlakozni a Bicske környéki hadtestükhöz, és csak mondom. Itt ragadtak.
A Don kanyar ? Csipisz, gondold át még egyszer !
csipek
Van egy kis házi Gyurcsány-kápolnám, kis fehér oltárral. Megyek és megáldom. Vizeletkém meghozta rá az ingerenciámat :-)))
Vizual
@csipek: . Több mint amit vártam tőled. :) Az agyadban elég ...
magasan áll. De azért vedd már elő a történelem könyveket. A mostaniakat is előveheted. Tanulj egy kicsit.
csipek
Csöpörögj csak kis pelenkaszökevény...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.