"Sosem felejtünk! " Dehogynem. Ma van történelmünk egyik nagy tragédiájának hetvenegyedik évfordulója. A Don-kanyarban, 1943. január 12-én indult meg a szovjet áttörés és kezdődött el a 2. magyar hadsereg agonizációja. Végignéztem a nagyobb hírportálokat. Index, Origo, NOL, MNO, HVG, Hunhír, Kuruc. Sehol semmi... Egyedül az Alfahír szentel egy pár sort a Mohács utáni legnagyobb, legtöbb áldozattal járó vereségünknek. Szomorú. Talán szégyen is?

Feltöltő: csipek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsik68
Az akkori un."ÚRI" Magyarország úri vezetőinek köszönhető ez a történelimi tragédia.A Horthy féle banda produktuma volt a doni összeomlásunk.Lőszer,modern haditechnika,,dilettáns szervezőképesség vezetett el e nemzett tragédiához.Sajnos az igazi bűnösök meguszták,pedig lógniuk kellett volna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
@csipek: értelek téged. De kiknek, csipeszkém ? Már maga a feltételezésed agyament. Én úgy tudom főleg német csapatok próbáltak csatlakozni a Bicske környéki hadtestükhöz, és csak mondom. Itt ragadtak.
A Don kanyar ? Csipisz, gondold át még egyszer !
csipek
Van egy kis házi Gyurcsány-kápolnám, kis fehér oltárral. Megyek és megáldom. Vizeletkém meghozta rá az ingerenciámat :-)))
Vizual
@csipek: . Több mint amit vártam tőled. :) Az agyadban elég ...
magasan áll. De azért vedd már elő a történelem könyveket. A mostaniakat is előveheted. Tanulj egy kicsit.
csipek
Csöpörögj csak kis pelenkaszökevény...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.