Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdai, jogerős határozatában annak a nőnek a tizenöt év fegyházbüntetését, aki 2011 decemberében megölte édesapja szomszédját a Somogy megyei Balatonszabadiban.

Keglovits Józsefné az élettársával együtt karácsony alkalmából látogatta meg az édesapját. Amikor az italozó életmódot folytató párnak elfogyott a pénze, a nő átment a szomszédba, az ott lakó 60 éves nőt többször megütötte, megrúgta, egy ismeretlen tárggyal bántalmazta, majd mintegy 20 ezer forint értékben ékszert és egyéb ingóságokat vitt el tőle.

A magára hagyott sértett másfél órán belül belehalt sérüléseibe. A gyilkosnak élettársa segített a lopott holmik, bizonyítékok eltüntetésében.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa Keglovits Józsefnét nyereségvágyból elkövetett emberölés, élettársát bűnpártolás miatt marasztalta el.

A büntetőtanács az új Btk.-nak a büntetlen előéletűekre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazva lehetővé tette, hogy a nő a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra kerüljön, az élettársára korábban kiszabott három és fél év börtönbüntetést pedig túl szigorúnak találta, ezért időtartamát két évre csökkentette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.