Utcai demonstrációt hirdet jövő szombatra az LMP a paksi erőműbővítésről szóló orosz-magyar megállapodás miatt – közölte az ellenzéki párt vasárnap az MTI-vel.

"Az LMP utcai demonstrációt hirdet amiatt, hogy Orbán Viktor kormánya titokban, a magyar emberek feje fölött kötött megállapodást az oroszokkal a paksi bővítésről" – írta Szél Bernadett, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s alelnöke a közleményben.

Az LMP – mint olvasható – minden lehetséges módon tiltakozik a paksi bővítésről szóló megállapodás ellen. A budapesti demonstráció pontos helyszínéről a párt a következő napokban ad tájékoztatást, amikor "már biztos lesz, hogy azt semmilyen eszközzel nem lehet megakadályozni".

A párt felháborítónak tartja, hogy az oroszokkal kötött egyezség tartalmát Moszkva, az Orbán-kormány és részben az Európai Unió is ismeri, csak épp a magyar embereknek "hazudoznak, előttünk titkolóznak". Eközben az Orbán-kormány egy olyan, a szocialistákkal közösen elfogadott határozatra hivatkozik, amely csak az előkészítésre ad felhatalmazást, a megállapodásra nem – írta Szél Bernadett.

"A zöldpárt számára elfogadhatatlan, hogy a következő száz évünket meghatározó megállapodást széleskörű vita nem előzte meg, és a kormány úgy akar belevágni a bővítésbe, hogy a lehetséges alternatívákat nem vizsgálta meg" – áll a közleményben.

A megállapodás "eladósítja az országot és kiszolgáltatottá teszi a birodalmi törekvéseit hangoztató, és energiapolitikájával meg is valósító Oroszországnak, ezért az LMP minden eszközzel igyekszik azt megakadályozni" – olvasható a közleményben.

Moszkvában január 14-én Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodást, ennek keretében két paksi erőműblokk megépítéséről is megállapodtak. Az aláíráson jelen volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Szerintem pedig kell az energia, és mivel az előzőt is az oroszok építették ezt is helyesebb rájuk bízni...és időben is jobb hitel mintha azt az IMF adta volna.
kiskutyauto
Nem mindig csak egy társadalomellenes bűnöző hazaáruló bűncselekmény miatt kell tüntetni! Volt már ezeregy az elmúlt négy évben. A fals tákolmány bevezetésénél is tüntetés volt és mi értelme, mi hatása volt, Volt "nem tetszik a rendszer"-es tüntetés, Occupy stb.. Annyi tüntetés volt a hazaáruló fasiszta viktátorbán hatalombitorlása óta, ami előtte kb 20 évig sem. Nulla hatással nulla eredménnyel. Minimális értelemmel következik tehát, ebből, hogy a paksi hazaárulás ellenes tüntetés is hiábavaló lesz. Nem kérem. Nem egy-egy ügy ellen kell már rég tüntetni itt, ha akarunk valamit, ha fel akarunk szabadulni a hazaáruló nemzetellenes bűnöző fosztogató orbánrezsim, pszicho-terror hatalombitorlásának rabigája alól. Hanem MINDEN ELLEN!!! HAZÁNKAT NYOMORÍTÓ EMBERTELEN HAMIS ZSARNOKSÁG ELLEN!!! MAGA AZ ORBÁN DIKTATÚRA, AZ ORBÁN HUNTA ELLEN!!! AHOGY AZ UKRÁNOK!!! CSAK EZ A JÁRHATÓ ÚT. Más itt eredményt nem hoz. A választás sem, hiszen kellő agyhalott agymosott idióta birka van, hogy ismét ugyanilyen illegitim teljhatalomra juttassák a pszichopata hazaáruló viktátort és maffia söpredékét... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
silber13
És azt az " időben is jobb hitelt" mi a fenéből fogja visszafizetni az ország? Új adók bevezetéséből befolyt maradvány összegekből? Ha marad egyáltalán. Mert a nagyobb részét lenyúlják!
Desischado
Lesz itt olyan megszorítás, amilyet még nem látott az ország, ha ezt nem tudjuk megakadályozni! ez a nyomorult hazug féreg eladott minket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.