Ha azt kérded, hogy maradjon-e a Marx-szobor a volt Közgáz aulájában, a válaszom az, hogy ne, inkább valóban vigyék onnan. De ma Magyarországon a probléma ti vagytok Bence, nem az a szobor a Corvinuson.

Kedves Rétvári Bence, először is tisztázzunk valamit: pontosan milyen minőségedben szólítasz fel bárkit bármilyen emlékmű vagy egyéb műtárgy eltávolítására? A Marx-szobor elmozdítását célzó levelet a KDNP alelnökeként jegyzed, de azért a) te ezenkívül még a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára és országgyűlési képviselő is vagy, és akkor ott van még a magánemberi mivoltod, meg jogász is vagy, b) a KDNP-nek és alelnökének tudtommal nincs felügyeleti joga sem a Corvinus Egyetem, sem a Pitypang Óvoda, de még az Alsóbivalybasznádi Faiskola felett sem.

(...)

Akkor tudnám hitelesnek tartani Marx-ügyi megszólalásodat, ha Rogán Antal és te nem azzal intézitek el a Szabadság téri Horthy-szobrot, hogy az csak a baloldalnak hasznos "provokáció". Ha Szakály úr "idegenrendészeti" kisiklásának már délutánján hasonló nyílt levél szólít fel az (amúgy Gömbös-fan) történész távozására a Veritas éléről. Ha nem pont a zsidó öngyűlölő Marx ürügyén közölnéd, hogy "Egy demokratikus, polgári társadalomban kötelességünk küzdeni az antiszemitizmus, a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés és a rasszizmus minden formája ellen." Ha ugyanakkor nem tüntetnétek ki a Kárpátia zenekart, bármiért is. Ha az elmúlt években nem olyanokat hallottunk volna folyamatosan tőletek, hogy "luxusbaloldal", "extraprofit", "spekulánsok", "kapzsi bankok és telhetetlen multik", "bülbülszavú bankárok, mohó multinacionális cégek", "a zsebüket tömő bankárok" és társaik. Ha szembe mernétek nézni a komcsi múlttal, és nyilvánosságra hoznátok végre azokat a bizonyos magnószalagokat. Ha nem államosítanátok minden elképzelhetőt.

Seres László írása a Hvg.hu-n >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zabhegyező
Fura ez a kettősség.
Most akkor ki jogosította fel, hogy ilyen butaságot beszéljen?
Ez akkor keresztény amikor a szomszéd kaukázusija palota pincsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.