Általános vitára alkalmasnak találta a paksi atomerőmű bővítésről szóló dokumentumot az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén.

A magyar és az orosz kormány közötti, a nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot 18 igen, 3 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el.

A paksi erőmű bővítéséről szóló egyezmény szövegét a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány álláspontját ismertetve az ülésen elmondta: a paksi blokkok bővítése két korábbi felhatalmazó dokumentum alapján indult el.

Ismertetése szerint a beruházás várható költsége 10-12 milliárd euró lesz. Közölte, hogy a pénzügyi megállapodás még nem született meg, de erre néhány héten belül sor kerülhet.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Hát persze hogy támogatja. Miért mit vártatok? Viktor azt mondta hogy támogatni köll, akkor támogatják. Különben röppentyű van azt kész.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
töky
Hát persze hogy támogatja. Miért mit vártatok? Viktor azt mondta hogy támogatni köll, akkor támogatják. Különben röppentyű van azt kész.
Szvetlana
HIR3 cikke:

"Nem adja ki azokat a számításokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amelyekből kiderülne, mire alapozta a kormány a paksi beruházás szükségességét. Az iratok még 10 évig titkosak lesznek. Ezért legkorábban csak az új blokkok üzembe helyezésekor derülne ki, hogy milyen terheket jelent majd a 3000 milliárd forintos és a beruházáshoz szükséges további devizahitelek visszafizetése a magyar állampolgároknak."
JAJMÁR
Nem túl megnyugtató! Legalább egy kicsit vitáznának...
Szvetlana
@JAJMÁR: MIndenki érvel, ki így-ki úgy, alaposan felbolygatja a véleményeket.
JAJMÁR
@Szvetlana: 14:39 18 igen, 3 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el. Túl sokat nem vitatkozhattak.
Ja, nem úgy értettem, hogy mi, vagy a népesség,- mert mi vitatkozunk, csak annak nincs befolyása az ügyre- hanem a "gazdasági bizottság" túl hamar elfogadta.
excep
persze hogy támogatta mért ők nem orbán alá tartozik ???
Desischado
@Szvetlana: Ez ékesen definiálja, hogy óriási mocsokság van készülőben! Miért titkosították, ha ez annyira király az országnak? Megmondom, miért: MERT ÓRIÁSI ANYAGI KÁRT FOG OKOZNI, ÉS RÁADÁSUL ÉLETVESZÉLYES!!! AZ EGÉSZ ARRÓL SZÓL, HOGY orbánc hazugovics MEG A BANDÁJA HULLA GAZDAGRA KERESHESSE MEGINT MAGÁT!!! ERRŐL SZÓL A PAKTUM, EZÉRT KELL GYORSAN, MÉG A VÁLASZTÁSOK ELŐTT TETŐ ALÁ HOZNI!!! ALJAS, FÉREK, MOCSKOS HAZAÁRULÓK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.