Általános vitára alkalmasnak találta a paksi atomerőmű bővítésről szóló dokumentumot az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén.

A magyar és az orosz kormány közötti, a nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot 18 igen, 3 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el.

A paksi erőmű bővítéséről szóló egyezmény szövegét a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány álláspontját ismertetve az ülésen elmondta: a paksi blokkok bővítése két korábbi felhatalmazó dokumentum alapján indult el.

Ismertetése szerint a beruházás várható költsége 10-12 milliárd euró lesz. Közölte, hogy a pénzügyi megállapodás még nem született meg, de erre néhány héten belül sor kerülhet.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Hát persze hogy támogatja. Miért mit vártatok? Viktor azt mondta hogy támogatni köll, akkor támogatják. Különben röppentyű van azt kész.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
HIR3 cikke:

"Nem adja ki azokat a számításokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amelyekből kiderülne, mire alapozta a kormány a paksi beruházás szükségességét. Az iratok még 10 évig titkosak lesznek. Ezért legkorábban csak az új blokkok üzembe helyezésekor derülne ki, hogy milyen terheket jelent majd a 3000 milliárd forintos és a beruházáshoz szükséges további devizahitelek visszafizetése a magyar állampolgároknak."
JAJMÁR
Nem túl megnyugtató! Legalább egy kicsit vitáznának...
Szvetlana
@JAJMÁR: MIndenki érvel, ki így-ki úgy, alaposan felbolygatja a véleményeket.
JAJMÁR
@Szvetlana: 14:39 18 igen, 3 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el. Túl sokat nem vitatkozhattak.
Ja, nem úgy értettem, hogy mi, vagy a népesség,- mert mi vitatkozunk, csak annak nincs befolyása az ügyre- hanem a "gazdasági bizottság" túl hamar elfogadta.
excep
persze hogy támogatta mért ők nem orbán alá tartozik ???
Desischado
@Szvetlana: Ez ékesen definiálja, hogy óriási mocsokság van készülőben! Miért titkosították, ha ez annyira király az országnak? Megmondom, miért: MERT ÓRIÁSI ANYAGI KÁRT FOG OKOZNI, ÉS RÁADÁSUL ÉLETVESZÉLYES!!! AZ EGÉSZ ARRÓL SZÓL, HOGY orbánc hazugovics MEG A BANDÁJA HULLA GAZDAGRA KERESHESSE MEGINT MAGÁT!!! ERRŐL SZÓL A PAKTUM, EZÉRT KELL GYORSAN, MÉG A VÁLASZTÁSOK ELŐTT TETŐ ALÁ HOZNI!!! ALJAS, FÉREK, MOCSKOS HAZAÁRULÓK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.