A Jászai Mari- és Kossuth-díjra jelölt művészeknek egy nyomtatványon nyilatkozniuk kell arról, hogy ha megkapják, hajlandóak-e átvenni a díjat. A kormány szemmel láthatóan tart attól, hogy kosarat kap: mostantól nyilatkozni kell (nyomtatványon!) arról, hogy az arra esélyes művészek hajlandóak-e átvenni a kitüntetést - hívta fel a figyelmet a Blikk.

Forrás: hirhatar.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Bravó elvtársak! Aczél elvtárs mosolyog odafönn, kiváló utódok vagytok!
modera
"Az EMMI szerint 2008 óta kell nyilatkozni a hajlandóságról"
Ezekhez a díjakhoz jelentős pénzösszeg is jár, szóval miért ne venné át bárki is. Ez egy kitüntetés, az érdemei elismerése egy embernek.
gomez
@modera: szerintem is egy elismerése a művész munkájának, bármilyen díjat is kapjon!
És kinek nem hiányzik egy elismerés? Nem hiszem hogy politikai kérdés ez! Talán csak a személyes átvételre vonatkozik, mert sokan külföldön vannak az átadáskor! Régebben volt egy időszak amikor nem fogtak kezet, vagy valami incidensre emlékszem, de azt is pofátlanságnak tartottam! Mindennek meg van a maga helye és ideje.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.