Bár vasárnap még azt közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, hogy a német megszállás emlékműve, a Sorsok Háza és a Veritas vezetője miatt a kormány és a zsidó szervezet között fennálló nézetkülönbségek miatt bojkottálják a holokauszt-emlékév programjait, a Hír TV értesülései szerint ugyanakkor az Orbán Viktornak írt levelükben ilyenről nincs szó. A Mazsihisz a kormányfőnek küldött levelében pusztán javaslatokat fogalmaz meg, például arról, hogy a Sorsok Háza helyett inkább újítsák fel a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógát, amit elnevezhetnének az Együttélés Házának; a német megszállás emlékművével kapcsolatban pedig párbeszédet kezdeményeztek..

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: bárzongora
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bárzongora
Ha a hír igaz, akkor a Mazsihisz viszonylag hamar rájött, hogy hatalmas öngólt lőtt.
Ha Orbán most is behódol a követelésüknek, azt már nagyon sok fideszes szavazó nem lesz képes lenyelni, és még az sem lehetetlen, hogy a választások után Jobbik-kormány alakulhat. De ha mégsem, az akkor is biztos, hogy ebből a Mazsihisz manőverből a Jobbik hatalmasat kaszál.

A másik, hogy jelenleg még mindig a Mazsihisz tekinthető a magyarországi zsidóság fő képviselőjének, "érdekvédőjének". De az a szereptévesztése, amire ez a provokációja jó példa kérdésessé teheti, teszi EGYHÁZI mivoltát.
1. POLITIZÁL ÉS GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGET FOLYTAT:
2. Nem rabbi, hanem ügyvezető igazgató és elnök vezeti.
3. Jogelödjét Rákosi Mátyás rendelte létrehozni.

Ezzel szemben az EMIH nem politizál, rabbik vezetik, zsidók önszerveződése révén alakult.

Köves rabbi most is távol tartotta az EMiH-et az egész mazsihiszes cirkusztól.

A Mazsihiszt nem lehet komolyan venni. Fel kell számolni, feladatait, vagyonát az EMIH-re ruházni.
tavaszi
...nem lehet rajtuk csudálkozni,hiszen "üldözött népként" élik a hétköznapjaikat . az inteligenciájuk-magas kiművelt mivoltuk dacára (ne tagadjuk roppant művelt náció)...szóval őket is olykor elragadja a zsigeri gyűlölet-és politizálás. ---valahol -valaki lelökte a tantuszt, és felmérték : ne tovább a húrfeszítéssel ,mert csak ők húzhatják a rövidebbet. ...belép a "nem erőszak a disznótor " effektus. én ezt annyival még megtoldom...nem szerencsés ha a nyúl viszi a puskát...jól van ez igy , megsugta valaki nekik,hogy mi lesz ápr.6 után. és ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.