Aki magyar alapanyagból gyárt, és mindent külföldön ad el, vannak devizabefektetései, vagy kinti rokonai, akik hazaküldik a pénzt, az sokat nyer a gyenge forinton – írja az Origo.

És akkor jöjjön a fekete oldal. Rajtuk kívül mindenki inkább veszít, főleg, ha sokáig marad még a 310 körüli szinten az árfolyam. Ha tartósan gyenge marad a forint, akkor hozzászokhatunk a drágább kávéhoz és kakaóhoz, banánhoz és narancshoz is.

Drágulna a boltok polcain sorakozó, Szlovákiából vagy Lengyelországból behozott tej is, igaz, ez legalább segítené a hazai termelőket.

Ha csak egy pár napos síelésről van is szó, rögtön drágább a szállás és a síbérlet is pár ezer forinttal, ha pedig nyárig sem kap erőre a forint, akkor picit többet kell majd félretenni a nyaraláshoz. A külföldi szállások költsége, a repülőjegy foglalása és minden egyéb költés picit többe kerül – derül ki az Origo cikkéből.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A fideszeseknek kedvez. Ők tudták már 2010-ben, hogy direkt gyengíteni fogják a forintot. Orbán konkrétan 350 Ft-os Eurót várt. Persze aki erről nem tudott és nem volt mit befektetnie, az most issza a levét a spekuláns kormány ténykedésének.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem véletlenül döntötte a forintot kóser alajos, meg szájtépő petike. A nép meg menjen a levesbe, míg ők degeszre keresik magukat. Mocskok!
vidi500
Róna Péter szerint a forint még így is túlértékelt a gazdaság teljesítő képességéhez mérten. Manipulálva lett kificamítottan ilyen magas, amilyen a jelenlegi. A devizahitelesek pontosan amiatt jelentenek problémát, hogy miattunk nem lehet a forintot a helyére tenni, azaz kellően leértékelni. Aki nézi az ATV-t, annak találkoznia kellett ezekkel a gondolatokkal.
bakegya
@vidi500: sok mindent nem érdemes itt már nézni,de attól még látnak elég sokan mi folyik itt és kik állnak ennek a lecsúszásnak a hátterében.Róna hiteles közgazdász,de sajnos ő is és még van hozzá hasonló kiváló magyar közgazda aki nem nyilvánul meg,mert súlyos érdekeket sértene.
kamazuka
@Hellcat: Simor András ex jegybank elnök fejtette ki asszem még 2010-ben.Nekem nem jó az erős forint.Asszem ő nem narancsevő volt.
Azért aztatat mondom,szeressük ezt a Viktor gyerököt!
Megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek!
Isten a saját képére teremtette az embert!
De melyik bolygón?
vidi500
@bakegya: Egyetértek. Olyanok érdekeit, akikkel szemben neki(k) nincsenek lapjai. Nem neki, még az adott kormányoknak sem. Aki megpróbál kekeckedni, az úgy jár mint Viktor, beleverik a betonba, és még örüljön, hogy ennyivel megússza.
verőce21
Valójában a forintnak már legalább 350-360 Ft/Euró áron kellene árazódnia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.